Reseptit

Sitruunalla ja kookoksella maustetut laskiaispullat

Laskiaisena maistuvat muhkeat sitruspullat. Nämä herkulliset laskiaispullat ovat laktoosittomia.

Teksti:
Senja Jääskeläinen
Kuvat:
Seppo Saarentola/Otavamedia

Pullataikina ei kaipaa kananmunaa. Kun vaihdat maitotuotteet kasvipohjaisiin, sitruslaskiaispullat sopivat myös vegaaniseen ruokavalioon.

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Taikina:

  • 2 dl soijamaitoa
  • 20 g hiivaa
  • 0.8 dl sokeria
  • 0.3 tl suolaa
  • veitsenkärjellinen inkivääriä
  • 5 dl vehnäjauhoja (osan voi korvata speltti-jauhoilla)
  • 75 g maidotonta rasiamargariinia
  • 1 sitruuna
  • 0.5 dl kookoshiutaleita

täyte:

  • 1 dl laktoositonta kermaa
  • 0.5 tl vaniljasokeria
  • 1 appelsiini
  • koristeluun tomusokeria

Valmistusohje

1. Pese sitruuna ja raasta kuori.

2. Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen, lisää kaikki aineet aineet ja alusta taikina. Kohota peitettynä noin 20 minuuttia.

3. Jaa taikina 12 osaan ja pyörittele pulliksi. Kohota leivinpaperin päällä pellillä puolisen tuntia.

4. Paista pullia uunin keskitasossa 200 asteessa noin 10 minuuttia.

5. Vatkaa kerma, lisää joukkoon pieneksi kuutioitu appelsiini sekä vaniljasokeri. Leikkaa jäähtyneistä pullista lakki pois ja täytä pullat. Aseta lakki paikalleen ja sihtaa päälle tomusokeria.

700 kJ (170 kcal)/1 kpl
25 g hiilihydraatteja
5,5 g rasvoja
4,2 g proteiineja

Katso myös:

Perinteiset laskiaispullat
Gluteeniton laskiaispulla
Laskiaispullat mangotäytteellä

Kotiliesi.fi: laskiasipullat

X