Reseptit

Sitruunalla ja rosmariinilla maustetut perunat

Peruna on suomalaisen ruokakulttuurin perusta. Peruna muuntuu moneksi ja toimii loistavasti erilaisten mausteiden ja makuparien kanssa. Tällä kertaa peruna saa makua sitruunasta ja rosmariinista.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi / Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Sitruunalla ja rosmariinilla maustetut perunat:

  • 1 kg kiinteitä perunoita
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 1 sitruunan raastettu kuori
  • ripaus suolaa
  • ripaus sokeria
  • ripaus mustapippuria
  • 2-3 oksaa tuoretta rosmariinia hienonnettuna
  • 2 sitruunaa

Valmistusohje

1. Pese perunat hyvin ja paloittele reiluiksi paloiksi.

2. Sekoita öljyn joukkoon sitruunan raastettu kuori, suola, sokeri, mustapippuri ja rosmariini. Mausta seos niin, että siinä on suolaisuus, happamuus ja makeus hyvässä tasapainossa. Kääntele seos perunoiden joukkoon ja kaada perunat leivinpaperilla peitetylle uunipellille.

3. Puolita sitruuna, josta raastoit kuoren ja laita puolikkaat pellille leikkuupinnat ylöspäin. Leikkaa toinen sitruuna  viipaleiksi ja asettele viipaleet perunoiden joukkoon. Paahda 225-asteisessa uunissa n. 30 minuuttia.

4. Ota perunat uunista ja kaada ne kulhoon sitruunaviipaleiden kera. Purista joukkoon paahtuneiden puolikkaiden sitruunoiden mehu.

5. Tarjoile perunat paistetun lihan tai kalan kera tai osana seisovaa tarjoilupöytää.

X