Sitruunalohta ja paistettuja rosmariinisieniä
Paistetun lohen kanssa tarjoillaan herkkusienipaistosta, jossa jujuna on tomaatin, sitruunan ja rosmariinin raikkaan metsäinen makukombo.
Ainekset
Sitruunalohta:
- 600 g lohifileetä
- 1 rkl öljyä
- 1 tl suolaa
- 1/2 sitruunan mehu
Rosmariinisienipaistos:
- 200 g herkkusieniä
- 300 g parsakaalia
- 1 rs (250 g) kirsikkatomaatteja
- 6 aurinkokuivattua tomaattia
- 2 rosmariinin oksaa
- 2 rkl öljyä
- 1/2 tl suolaa
- 1 ruukku basilikaa
Valmistusohje
1. Puhdista sienet ja leikkaa viipaleiksi. Huuhtaise parsakaali, irrottele kukinnot ja viipaloi varsi ja isot kukinnot. Huuhtele ja halkaise kirsikkatomaatit. Viipaloi aurinkokuivatut tomaatit. Hienonna rosmariini.
2. Leikkaa lohifilee neljäksi annospalaksi. Kuumenna tilkka öljyä paistinpannulla ja lisää lohipalat. Paista käännellen lohipalan paksuudesta riippuen 5–8 minuuttia. Mausta suolalla ja sitruunanmehulla. Nosta tarjoiluvadille.
3. Kuumenna öljy paistinpannulla. Lisää sienet, parsakaalit, rosmariini ja aurinkokuivatut tomaatit. Paista sekoitellen 5 minuuttia, kunnes parsakaalit ovat hieman pehmenneet. Lisää kirsikkatomaatit, basilikan lehdet ja suola. Pyöräytä sekaisin ja lastaa paistetun lohen päälle.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous