Reseptit

Sitruunalohta ja paistettuja rosmariinisieniä

Paistetun lohen kanssa tarjoillaan herkkusienipaistosta, jossa jujuna on tomaatin, sitruunan ja rosmariinin raikkaan metsäinen makukombo.

Teksti:
SUVI RÜSTER
Kuvat:
Kristiina Kurronen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Sitruunalohta:

  • 600 g lohifileetä
  • 1 rkl öljyä
  • 1 tl suolaa
  • 1/2 sitruunan mehu

Rosmariinisienipaistos:

  • 200 g herkkusieniä
  • 300 g parsakaalia
  • 1 rs (250 g) kirsikkatomaatteja
  • 6 aurinkokuivattua tomaattia
  • 2 rosmariinin oksaa
  • 2 rkl öljyä
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 ruukku basilikaa

Valmistusohje

1. Puhdista sienet ja leikkaa viipaleiksi. Huuhtaise parsakaali, irrottele kukinnot ja viipaloi varsi ja isot kukinnot. Huuhtele ja halkaise kirsikkatomaatit. Viipaloi aurinkokuivatut tomaatit. Hienonna rosmariini.

2. Leikkaa lohifilee neljäksi annospalaksi. Kuumenna tilkka öljyä paistinpannulla ja lisää lohipalat. Paista käännellen lohipalan paksuudesta riippuen 5–8 minuuttia. Mausta suolalla ja sitruunanmehulla. Nosta tarjoiluvadille.

3. Kuumenna öljy paistinpannulla. Lisää sienet, parsakaalit, rosmariini ja aurinkokuivatut tomaatit. Paista sekoitellen 5 minuuttia, kunnes parsakaalit ovat hieman pehmenneet. Lisää kirsikkatomaatit, basilikan lehdet ja suola. Pyöräytä sekaisin ja lastaa paistetun lohen päälle.

X