Reseptit

Sitruunamajoneesi

Sitruunamajoneesi sopii nautittavaksi kypsän lohen kanssa. Majoneesin voi ohentaa sitruunamehun sijasta hyvin myös valkoviinillä.

Teksti:
Taina Salovaara

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 3 keltuaista
  • 1 rkl Dijonin sinappia
  • 3 dl huoneenlämpöistä öljyä
  • 0.5 tl suolaa
  • 2-3 rkl sitruunamehua
  • (raastettua sitruunankuorta)

Valmistusohje

1. Laita huoneenlämpöiset keltuaiset ja sinappi kapeapohjaiseen kulhoon. Vatkaa hetki sähkövatkaimella tai pallovispilällä. Lisää öljyä ensin tippa kerrallaan ja ohuena nauhana, kun seos alkaa saota. Ohenna majoneesi sitruunamehulla ja mausta suolalla sekä halutessasi raastetulla sitruunankuorella.

Vinkki:

Majoneesin voi maustaa myös kapriksella, tillillä, tuoreella kirvelillä ja/tai ruohosipulilla. Sitruunamehun sijasta majoneesin voi ohentaa tilkalla hyvää valkoviiniä.

X