Reseptit

Sitruunamarinoitu lohi

Sitruunamarinoitu lohi on raikas makupala. Tarjoa lohi puolikkaan kananmunan päältä ja saat helposti herkullisen pikkusyötävän.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Sitruunamarinoitu lohi

  • 300 g tuoretta lohta
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria

Lisäksi

  • 6 kananmunaa
  • 1/2 dl tuoretta tilliä hienonnettuna

Valmistusohje

Sitruunamarinoitu lohi tehdään helposti näin:

1. Keitä kananmunat niin, että keltuainen on kiinteä. Puolita kananmunat.

2. Leikkaa lohi fileerausveitsellä ohuiksi viipaleiksi, ja levitä ne laakealle vadille.

3. Sekoita oliiviöljy ja sitruunamehu, ja valuta seos tasaisesti viipaleille. Mausta ne vielä tasaisesti suolalla ja mustapippurilla.

4. Kääri lohiviipaleet kananmunan puolikkaiden ympärille ja asettele ne vadille.

5. Viimeistele sitruunamarinotu lohi ripottelemalla päälle reilusti tuoretta tilliä.

Katso myös: Marinoitu lohi

Katso myös Kotiliesi.fi: Pikagraavattu lohi

X