Sitruunamarinoitua kukkakaalisalaattia ja lohta
Kirpeä sitruuna, makea ananas ja aromikas minttu maustavat kukkakaalin mahtavan makuiseksi lisäkkeeksi, joka sopii erityisesti lohen kanssa tarjottavaksi. Älä keitä kukkakaalia lötköksi, muuten sen mausta tulee vetinen.
Ainekset
- 1 kukkakaali
- 1/2 tuoretta ananasta
- 1 dl hienonnettua tuoretta minttua
- 5 dl villirukolan lehtiä
Marinadi
- 1 luomusitruuna
- 2 valkosipulinkynttä
- 4 rkl oliiviöljyä
- 1 rkl juoksevaa hunajaa
- ripaus suolaa
Paahdettu lohi
- 600 g kirjolohifileetä
- 1 rkl öljyä
- 1 rkl karkeaa merisuolaa
Valmistusohje
1. Keitä kukkakaalia runsaassa, kiehuvassa vedessä kannen alla noin 8 minuuttia. Kaada vesi kattilasta, nosta kaali jäähtymään leivinliinan päälle. Irrota kukinnot ja leikkaa varsi ohuiksi viipaleiksi.
2. Pese sitruuna, leikkaa lohkoiksi ja poista mahdolliset siemenet. Purista sitruunanlohkoista mehut salaattikulhoon, jätä myös lohkot kulhoon. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Lisää sitruunanmehun joukkoon valkosipulinkynnet, oliiviöljy, hunaja ja ripaus suolaa. Sekoita joukkoon kukkakaalin nuput ja ohuet varsiviipaleet.
3. Halkaise ananas, leikkaa puolikas lohkoiksi, kuori ja leikkaa ananaksen keskellä oleva kova osa pois ja leikkaa ananaslohkot suupalan kokoisiksi paloiksi. Hienonna minttu. Huuhtele rukolan lehdet, kuivaa talouspaperilla taputtelemalla tai salaattilingossa. Sekoita kukkakaalin joukkoon ananaspalat, minttu ja rukola.
4. Pyyhi kirjolohen pinta kuivaksi talouspaperilla. Poista ruodot tarvittaessa. Hiero lohen pinnalle öljyä ja karkeaa merisuolaa. Nosta lohipala kuumalle pannulle nahkapuoli pannua vasten. Kypsennä fileen paksuudesta riippuen noin 6 minuuttia. Käännä filee ja paista nopeasti myös lihapuoli kauniin ruskeaksi. Tarjoile sitruunamarinoitua kukkakaalisalaattia paahdetun lohen kanssa.
Kokeile myös näitä herkkuja lohen seuraksi:
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous