Sitruuna-limemousse
Keväisen lounaspöydän viimeistelee raikas sitruunamousse. Halutessasi voit valmistaa ylimääräisestä moussesta kakun tai kääretortun.
Ainekset
Sitruuna-limemousse
- 2 kananmunaa
- 1 1/4 dl tomusokeria
- 2 dl vähälaktoosista kuohu- tai vispikermaa
- 1 sitruunan mehu
- 1 limetin mehu
- 1 tl kuoriraastetta
- 3 liivatelehteä
koristeeksi:
- ohuita sitruunankuorisuikaleita
- limettilohkoja
- nonparelleja
Valmistusohje
Sitruuna-limemousse tehdään näin:
1. Erottele valkuaiset ja keltuaiset toisistaan. Pane liivatteet pehmenemään kylmään veteen. Mittaa sokeri keltuaisten joukkoon. Raasta sitruksista kuori ja puserra mehut.
2. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi, vaahdota sitten keltuaiset ja viimeiseksi kerma. Näin ei vatkaimen teriä tarvitse pestä välillä. Lisää sitrusmehut ja -raasteet keltuaisvaahtoon, kääntele sekaan kermavaahto. Puserra liivatteista enin vesi pois ja kuumenna liivatteita hetki mikrossa. Anna liuoksen jäähtyä hetki ja lisää se mousseseokseen. Kääntele viimeiseksi seokseen valkuaisvaahto.
3. Jaa mousse annoskulhoihin tai tyhjäksi koverrettuihin sitruunankuoriin. Tai käytä sitruuna-limemousse kakun tai kääretortun täytteenä. Anna hyytyä viileässä.
Kaipaatko lisää raikkaiden jälkiruokien ohjeita? Kokeile vaikkapa sisilialaista sitruunavaahtoa tai sitruuna-ricottapannacottaa
Katso myös Kotiliesi.fi: Sitrunaa-rahkajäätelö
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous