
Sitruunamunkit
Munkit saavat raikkaan vivahteen, kun raastat taikinan joukkoon sitruunankuorta.
Sitruunamunkkien valmistusaika on yli 2 tuntia, annosmäärä 30 kappaletta.
Ainekset
Taikina:
- 4 dl kookosmaitoa
- 1 dl kuumaa vettä
- 1 pala hiivaa tai 2 pussia kuivahiivaa
- 1 ½ dl sokeria
- 1 muna
- 1 rkl kardemummaa
- 1 sitruunan raastettu kuori
- noin 14 dl vehnäjauhoja
- 100 voita tai margariinia
kypsentämiseen:
- 1 kpl rypsiöljyä
pinnalle:
- sokeria
Valmistusohje
1. Sekoita kookosmaito ja kuuma vesi keskenään. Liuota tuore hiiva nesteen joukkoon. Lisää sokeri, suola, muna, kardemumma ja raastettu sitruunankuori. Jos käytät kuivahiivaa, sekoita se jauhojen joukkoon. Alusta jauhot vähitellen taikinaan ja lisää loppuvaiheessa pehmeä rasva. Vaivaa taikina kiinteäksi ja kimmoisaksi. Anna kohota leivinliinalla peitettynä kooltaan kaksinkertaiseksi.
2. Kumoa kohonnut taikina jauhotetulle alustalle ja painele siitä ilmakuplat pois. Leivo taikinasta pikkusormenpaksuisia, parinkymmenen sentin pituisia tankoja. Kiedo kaksi tankoa toistensa ympärille ja nipistä päät yhteen, etteivät ne aukea kypsennettäessä. Nosta kierteet leivinpaperin päälle pellille kohoamaan.
3. Kuumenna öljy padassa tai suuressa kattilassa. Lisää muutama munkki kerrallaan kuumaan öljyyn ja paista ne kauniin värisiksi. Nosta munkit reikäkauhalla talouspaperin päälle valumaan.
4. Kierittele munkit sokerissa.
Kommentit
Paljonko on 1kpl rypsiöljyä, minkä kokoinen kattila ajateltu tähän?
Kommentit
Tämä resepti oli osana juttua 15 vegaanisesta herkusta. Tässä on kuitenkin käytetty kananmunaa.
Paljonko on 1kpl rypsiöljyä, minkä kokoinen kattila ajateltu tähän?
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous