188043-sitruunapiiras.jpg
Reseptit

Sitruunapiirakka

Teksti: Anna.fi

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

pohja

  • 125 g voita
  • 1 dl tomusokeria
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 keltuainen tai tilkka kermaa

Täyte

  • 2 sitruunaa
  • 5 munaa
  • 2 dl sokeria
  • 2 dl kuohukermaa

Valmistusohje

1. Anna voin pehmitä hetki huoneenlämmössä. Sekoita voihin tomusokeri ja jauho-leivinjauheseos. Lisää lopuksi keltuainen tai kermatilkka. Anna taikinan levätä tunnin ajan viileässä kelmuun käärittynä.

2. Kauli taikina halkaisijaltaan noin 22 cm:n kokoisen irtopohjavuoan pohjan ja reunat peittäväksi levyksi. Reunat saavat olla noin 4 cm:n korkuiset. Pistele pohja ja pane se hetkeksi pakastimeen.

3. Peitä pohja leivinpaperilla ja täytä esim. kuivatuilla herneillä tai pavuilla. Näin piirakan reunat pysyvät ylhäällä esipaistamisen ajan. Esikypsennä pohjaa 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä.

4. Raasta sitruunoista kuori ja puserra mehu. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää sitruunaraaste ja -mehu sekä kerma. Kaada täyte pohjan päälle ja kypsennä 150-asteisessa uunissa noin 50 minuuttia. Peitä piirakan pinta leivinpaperilla paistamisen puolivälissä.

5. Koristele piirakka esimerkiksi vadelmilla ja sokeriliemessä keitetyillä sitruunaviipaleilla.

X