Reseptit

Sitruunasiika purkissa

23.9.2015 Teksti: Maarit Cederberg Kuvat: Kari Hautala/Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

1 litran vetoinen, säilöntään sopiva tiiviskantinen lasitölkki
1/2 siikafilee
2 sitruunaa
20 cm:n pala purjoa
1 happoinen omena
1 tl rakuunaa
1 tl suolaa
1 dl rypsi- tai oliiviöljyä
1 rkl sokeria

Valmistusohje

 Tölkitetty siika on mainio eväs. Se maistuu hyvältä leivän päällä.

1. Varaa puhdas säilykepurkki sekä kookas kattila puolilleen vettä. 

2. Fileoi siika. Leikkaa 2 cm:n paloiksi. Viipaloi purjo renkaiksi. Leikkaa omenasta siemenkota ja viipaloi omena renkaiksi. Pese sitruunat ja leikkaa kuorineen ohuiksi viipaleiksi. Lado tölkkiin kerroksittain kalaa, sitruunaa, omenaa ja purjoa, ripota väleihin suolaa ja rakuunaa sekä sokeria.

3. Valuta tölkkiin öljy ja puserra päälle toisen sitruunan mehu. Aseta päälle sitruunaviipale. Sulje kansi ja aseta tölkki kattilaan. Keitä hiljalleen tunnin verran. Ota kattila liedeltä ja anna tölkin jäähtyä rauhassa keitinveden kanssa ja siirrä tölkki kylmään. Tölkitetty siika on mainio eväs.

Katso myös:

Siika kapriskastikkeessa, Ruoka.fi

Maukas siikaleipä, Ruoka.fi

Sitruunasiika, Kotiliesi.fi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Suosittelemme