Sitruunasiika purkissa
Tölkitetty siika on mainio eväs. Se maistuu hyvältä leivän päällä.
Ainekset
- 1 litran vetoinen, säilöntään sopiva tiiviskantinen lasitölkki
- 1/2 siikafilee
- 2 sitruunaa
- 20 cm:n pala purjoa
- 1 happoinen omena
- 1 tl rakuunaa
- 1 tl suolaa
- 1 dl rypsi- tai oliiviöljyä
- 1 rkl sokeria
Valmistusohje
1. Varaa puhdas säilykepurkki sekä kookas kattila puolilleen vettä.
2. Fileoi siika. Leikkaa 2 cm:n paloiksi. Viipaloi purjo renkaiksi. Leikkaa omenasta siemenkota ja viipaloi omena renkaiksi. Pese sitruunat ja leikkaa kuorineen ohuiksi viipaleiksi. Lado tölkkiin kerroksittain kalaa, sitruunaa, omenaa ja purjoa, ripota väleihin suolaa ja rakuunaa sekä sokeria.
3. Valuta tölkkiin öljy ja puserra päälle toisen sitruunan mehu. Aseta päälle sitruunaviipale. Sulje kansi ja aseta tölkki kattilaan. Keitä hiljalleen tunnin verran. Ota kattila liedeltä ja anna tölkin jäähtyä rauhassa keitinveden kanssa ja siirrä tölkki kylmään. Tölkitetty siika on mainio eväs.
Katso myös:
Siika kapriskastikkeessa, Ruoka.fi
Maukas siikaleipä, Ruoka.fi
Sitruunasiika, Kotiliesi.fi
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous