Reseptit

Sitruunatiramisu

Sitruunatiramisu saa herkullisen maun lemon curd -sitruunatahnasta. Terästä tiramisu vielä sitruunaliköörillä.

Teksti:
Katri Schröder
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Sitruunatiramisu

  • 1 prk (250 g) mascarponejuustoa
  • 3 rkl sokeria
  • 4 rkl lemon curdia eli sitruunatahnaa
  • 4 dl vispikermaa
  • 1 pkt (200g) savoiardikeksejä

Kostuke

  • 2.5 dl vettä
  • 2 dl sokeria
  • 1 luomusitruuna
  • 1 dl limoncellolikööriä

Valmistusohje

Sitruunatiramisu tehdään helposti näin:

1. Notkista mascarponejuusto kulhossa sokerin ja sitruunatahnan kanssa. Vispaa toisessa kulhossa kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Nostele vaahdot kevyesti sekaisin.

2. Kuumenna ja sekoita kattilassa vesi ja sokeri, kunnes sokeri on täysin sulanut. Kuori sitruuna ja leikkaa ohuen ohuiksi suikaleiksi. Nosta sitruunankuoret liemeen ja anna kiehua noin 5 minuuttia ilman kantta. Nosta sitruunakuoret reikäkauhalla lautaselle ja anna liemen jäähtyä. Purista liemen joukkoon sitruunanmehu ja terästä sitruunaliköörillä.

3. Kasta keksit maustettuun liemeen ja nostele tarjoiluvadille kerroksittain kermaseoksen kanssa. Nosta muutamaksi tunniksi kylmään vetäytymään ennen tarjoilua.

4. Koristele sitruunatiramisu sitruunankuorilla ja tarjoa jälkiruokana.

Saatat pitää myös mansikkaisesta tiramisusta, omenatiramisusta tai tiramisukääretortusta.

Katso myös Kotiliesi.fi: Näin tehdään piparkakkutiramisu

X