Sitruunatiramisu
Sitruunatiramisu saa herkullisen maun lemon curd -sitruunatahnasta. Terästä tiramisu vielä sitruunaliköörillä.
Ainekset
Sitruunatiramisu
- 1 prk (250 g) mascarponejuustoa
- 3 rkl sokeria
- 4 rkl lemon curdia eli sitruunatahnaa
- 4 dl vispikermaa
- 1 pkt (200g) savoiardikeksejä
Kostuke
- 2.5 dl vettä
- 2 dl sokeria
- 1 luomusitruuna
- 1 dl limoncellolikööriä
Valmistusohje
Sitruunatiramisu tehdään helposti näin:
1. Notkista mascarponejuusto kulhossa sokerin ja sitruunatahnan kanssa. Vispaa toisessa kulhossa kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Nostele vaahdot kevyesti sekaisin.
2. Kuumenna ja sekoita kattilassa vesi ja sokeri, kunnes sokeri on täysin sulanut. Kuori sitruuna ja leikkaa ohuen ohuiksi suikaleiksi. Nosta sitruunankuoret liemeen ja anna kiehua noin 5 minuuttia ilman kantta. Nosta sitruunakuoret reikäkauhalla lautaselle ja anna liemen jäähtyä. Purista liemen joukkoon sitruunanmehu ja terästä sitruunaliköörillä.
3. Kasta keksit maustettuun liemeen ja nostele tarjoiluvadille kerroksittain kermaseoksen kanssa. Nosta muutamaksi tunniksi kylmään vetäytymään ennen tarjoilua.
4. Koristele sitruunatiramisu sitruunankuorilla ja tarjoa jälkiruokana.
Saatat pitää myös mansikkaisesta tiramisusta, omenatiramisusta tai tiramisukääretortusta.
Katso myös Kotiliesi.fi: Näin tehdään piparkakkutiramisu
Kommentit
Onkohan likööriä todellakin desi vai pitikö olla ruokalusikka?
Muuten aivan mainio ohje!
Kommentit
Onkohan likööriä todellakin desi vai pitikö olla ruokalusikka?
Muuten aivan mainio ohje!
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous