Reseptit

Sitruunavoi

Sitruunavoi tuo lihalle makua. Sopii niin broilerin, porsaan, kalan kuin äyriäistenkin kanssa.

Teksti:
Sirkka Hirvonen
Kuvat:
Jorma Marstio

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

10

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Sitruunavoi

  • 1 sitruunan raastettu kuori
  • 2 rkl hienonnettua tuoretta tilliä
  • 2 rkl hienonnettua tuoretta kirveliä
  • 250 g pehmeää voita

Valmistusohje

Sitruunavoi tehdään näin:

1. Mittaa 200 g voita huoneenlämpöön pehmenemään. Pese sitruuna huolella ja raasta sen kuori. Hienonna tuoreet yrtit.

2. Sekoita raastettu sitruunankuori ja hienonnetut yrtit pehmeän voin joukkoon. Muotoile tangoksi, kääri  sitruunavoi voipaperiin ja anna kovettua jääkaapissa.

3. Viimeistele sitruunavoilla grillatut broilerinfileet, grillipihvit, grillattu lohi tai äyriäiset.

Katso myös Kotiliesi.fi: Maustettu voi x 3

X