Reseptit

Skagenröra

Ruotsista peräisin oleva salaattimainen Skagenrörä syntyy majoneesista, katkaravuista ja tillistä. Koristeeksi käy mätiraidat.
Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Jorma Marstio

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos
Ruotsista peräisin oleva salaattimainen Skagenrörä syntyy majoneesista, katkaravuista ja tillistä. Koristeeksi käy mätiraidat.

Ainekset

  • 500 g katkaravunpyrstöjä
  • 1 kpl punasipuli
  • 1 nippu tilliä
  • 2 dl majoneesia
  • 2 dl ranskankermaa
  • sitruunamehua
  • (tilkka tabascoa)
  • sormisuolaa
  • mustapippuria
  • kirjolohenmätiä

Valmistusohje

◆ Sulata katkaravut siivilässä ja puserra kädellä painelemalla ylimääräinen neste pois.
◆ Silppua tilli ja punasipuli. Sekoita majoneesi ja ranskankerma keskenään. Lisää katkaravut, suurin osa tillisilpusta ja sipuli. Mausta seos sitruunalla, (tilkalla tabascoa) sekä suolalla ja pippurilla. Kaada seos tarjoiluastiaan ja koristele mätiraidoilla. Ripottele pinnalle loput tillistä.

X