Reseptit

Skagenröra

Skagenrörä syntyy majoneesista, katkaravuista, punasipulisilpusta ja tillistä. Tämä ruotsalainen katkarapuherkku viimeistellään mätiraidoilla.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jorma Marstio

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Skagenröra

  • 500 g katkaravunpyrstöjä
  • 1 kpl punasipuli
  • 1 nippu tilliä
  • 2 dl majoneesia
  • 2 dl ranskankermaa
  • sitruunamehua
  • (tilkka tabascoa)
  • sormisuolaa
  • mustapippuria
  • kirjolohenmätiä

Valmistusohje

Skagenröra valmistuu näin.

Sulata katkaravut siivilässä ja puserra kädellä painelemalla ylimääräinen neste pois.

Silppua tilli ja punasipuli. Sekoita majoneesi ja ranskankerma keskenään. Lisää katkaravut, suurin osa tillisilpusta ja sipuli. Mausta seos sitruunalla, (tilkalla tabascoa) sekä suolalla ja pippurilla.

Kaada skagenröra tarjoiluastiaan ja koristele mätiraidoilla. Ripottele pinnalle loput tillistä. Tarjoa skagenröra saaristolaisleivän, keitettyjen perunoiden tai uuniperunan kanssa.

Katso myös Kotiliesi.fi: Katkarapusalaatti

 

X