Reseptit

Skonssit mansikkatäytteellä

Mansikoilla sekä mascarpone-raejuustotahnalla täytetyt skonssit maistuvat kesäaamuna.

Teksti:
Anna.fi

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 2 dl sokeria
  • 0.5 tl suolaa
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 75 g kylmää voita
  • 1.5 dl kermaviiliä

Täyte

  • 1 prk (250 g) mascarponejuustoa
  • 1 dl raejuustoa
  • 2 rkl tomusokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • tuoreita mansikoita

Valmistusohje

1. Sekoita jauhot, sokeri, suola ja leivinjauhe kulhossa. Nypi joukkoon voi ja lisää kermaviili. Sekoita taikinaksi.

2. Leivo taikinasta noin 10 palleroa ja nosta ne leivinpaperoidun uunipellin päälle. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla 12-15 minuuttia. Anna skonssien jäähtyä ritilällä.

3. Sekoita mascarpone ja raejuusto keskenään ja mausta tomu- ja vaniljasokerilla. Perkaa ja paloittele mansikat. Halkaise skonssit ja levitä väliin mascarponeseosta ja paloiteltuja mansikoita.

X