Reseptit

S’mores-keksit marjahillokkeella

Perinteisesti s'mores-keksit tarjoillaan paahdettujen vaahtokarkkien kera, mutta tässä reseptissä tuo tahmea karkki saa kaverikseen marjahillokkeen. Uskaltaudutko kokeilemaan?

Teksti:
Kira Åkerström-Kekkonen
Kuvat:
Sara Remington

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Paahdetut marjat

  • 250 g tuoreita mansikoita
  • 150 g tuoreita vadelmia
  • 100 g tuoreita karhunvatukoita
  • 2 rkl ruokosokeria (tai maun mukaan)

Lisäksi

  • vaahtokarkkeja
  • suklaalla päällystettyjä keksejä (esim. Rainbow, LU, Pirkka Mireille)

Valmistusohje

Vaahtokarkkien grillaus on hieman sotkuista, mutta hauskaa puuhaa. Tässä Kira Åkerström-Kekkosen reseptissä grillatut vaahtokarkit tarjotaan jännittävän paahdetun marjahillokkeen kanssa. Paahdettu marjahilloke sopii hienosti makupariksi perinteisten s’mores-keksien kanssa.

1. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Puolita mansikat ja sekoita uuni­vuoassa muiden marjojen ja ruo­kosokerin kanssa. Anna paistua uunissa noin 40 minuuttia välillä sekoittaen, kunnes seos on hillo­mainen (seos on tavallista hilloa löysempää, joten älä hätäänny). Anna jäähtyä ja säilytä jääkaa­pissa.

2. Sytytä nuotio ja pujottele ha­luamasi määrä vaahtokarkkeja grillivartaaseen. Hiillosta vaahtokarkkeja kunnes ne ovat saaneet kauniin ruskean värin.

3. Ota kaksi suklaakeksiä ja asettele keksien väliin grillattua, lämmintä vaahtokarkkia ja marjahilloketta.

Poimi myös nämä Kiran reseptit grillibileisiin:

Kiran avokado-jogurttikastike grillijuhliin Tulinen romesco-kastike grilliruoille Grillattu maissi-lehtikaalisalaatti Raikkaat yrttiribsit Grillattu punakaali-tahinislaw Kasvisvartaat minttu-pähkinäöljyllä Grillattua kalaa charmoula-kastikkeella

Katso myös:

Grillatut vaahtokarkki-suklaapullat, Ruoka.fi

Kahden suklaan keksit, Ruoka.fi

Suklaiset mansikka-vaahtokarkkivartaat, Kotiliesi.fi

X