Reseptit

S’mores-keksit marjahillokkeella

30.6.2015 Teksti: Kira Åkerström-Kekkonen Kuvat: Sara Remington

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

Paahdetut marjat

250 g tuoreita mansikoita
150 g tuoreita vadelmia
100 g tuoreita karhunvatukoita
2 rkl ruokosokeria (tai maun mukaan)

Lisäksi

vaahtokarkkeja
suklaalla päällystettyjä keksejä (esim. Rainbow, LU, Pirkka Mireille)

Valmistusohje

Vaahtokarkkien grillaus on hieman sotkuista, mutta hauskaa puuhaa. Tässä Kira Åkerström-Kekkosen reseptissä grillatut vaahtokarkit tarjotaan jännittävän paahdetun marjahillokkeen kanssa. Paahdettu marjahilloke sopii hienosti makupariksi perinteisten s’mores-keksien kanssa.

1. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Puolita mansikat ja sekoita uuni­vuoassa muiden marjojen ja ruo­kosokerin kanssa. Anna paistua uunissa noin 40 minuuttia välillä sekoittaen, kunnes seos on hillo­mainen (seos on tavallista hilloa löysempää, joten älä hätäänny). Anna jäähtyä ja säilytä jääkaa­pissa.

2. Sytytä nuotio ja pujottele ha­luamasi määrä vaahtokarkkeja grillivartaaseen. Hiillosta vaahtokarkkeja kunnes ne ovat saaneet kauniin ruskean värin.

3. Ota kaksi suklaakeksiä ja asettele keksien väliin grillattua, lämmintä vaahtokarkkia ja marjahilloketta.

Poimi myös nämä Kiran reseptit grillibileisiin:

Kiran avokado-jogurttikastike grillijuhliin
T
ulinen romesco-kastike grilliruoille
G
rillattu maissi-lehtikaalisalaatti
R
aikkaat yrttiribsit
G
rillattu punakaali-tahinislaw
K
asvisvartaat minttu-pähkinäöljyllä
G
rillattua kalaa charmoula-kastikkeella

Katso myös: 

Grillatut vaahtokarkki-suklaapullat, Ruoka.fi

Kahden suklaan keksit, Ruoka.fi

Suklaiset mansikka-vaahtokarkkivartaat, Kotiliesi.fi

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *