
S’mores-keksit marjahillokkeella
Ainekset
Paahdetut marjat
- 250 g tuoreita mansikoita
- 150 g tuoreita vadelmia
- 100 g tuoreita karhunvatukoita
- 2 rkl ruokosokeria (tai maun mukaan)
Lisäksi
- vaahtokarkkeja
- suklaalla päällystettyjä keksejä (esim. Rainbow, LU, Pirkka Mireille)
Valmistusohje
Vaahtokarkkien grillaus on hieman sotkuista, mutta hauskaa puuhaa. Tässä Kira Åkerström-Kekkosen reseptissä grillatut vaahtokarkit tarjotaan jännittävän paahdetun marjahillokkeen kanssa. Paahdettu marjahilloke sopii hienosti makupariksi perinteisten s’mores-keksien kanssa.
1. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Puolita mansikat ja sekoita uunivuoassa muiden marjojen ja ruokosokerin kanssa. Anna paistua uunissa noin 40 minuuttia välillä sekoittaen, kunnes seos on hillomainen (seos on tavallista hilloa löysempää, joten älä hätäänny). Anna jäähtyä ja säilytä jääkaapissa.
2. Sytytä nuotio ja pujottele haluamasi määrä vaahtokarkkeja grillivartaaseen. Hiillosta vaahtokarkkeja kunnes ne ovat saaneet kauniin ruskean värin.
3. Ota kaksi suklaakeksiä ja asettele keksien väliin grillattua, lämmintä vaahtokarkkia ja marjahilloketta.
Poimi myös nämä Kiran reseptit grillibileisiin:
Kiran avokado-jogurttikastike grillijuhliin
Tulinen romesco-kastike grilliruoille
Grillattu maissi-lehtikaalisalaatti
Raikkaat yrttiribsit
Grillattu punakaali-tahinislaw
Kasvisvartaat minttu-pähkinäöljyllä
Grillattua kalaa charmoula-kastikkeella
Katso myös:
Grillatut vaahtokarkki-suklaapullat, Ruoka.fi
Kahden suklaan keksit, Ruoka.fi
Suklaiset mansikka-vaahtokarkkivartaat, Kotiliesi.fi
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous