Reseptit

Soija-kasviswok

Soija-kasviswok on maistuva kasvisruoka, jota voi nauttia ihan sellaisenaankin. Jos kuitenkin haluat ateriasta ruokaisemman, keitä wokin oheen esimerkiksi riisinuudeleita.
Teksti: Sirkka Hirvonen Kuvat: Seppo Saarentola

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 4 dl soijasuikaleita
  • 4 dl kasvislientä
  • pala tuoretta inkivääriä
  • 2 punasipulia
  • 2–3 valkosipulinkynttä
  • 2 porkkanaa
  • 2 paprikaa
  • 250 g parsakaalia
  • öljyä
  • 2 rkl gluteenitonta soijakastiketta
  • ½ dl makeaa chilikastiketta
  • suolaa
  • rouhittua mustapippuria
  • 2–3 kevätsipulia
  • tuoreita yrttejä

Valmistusohje

Soija-kasviswok sopii syötäväksi sellaisenaan, mutta sen kanssa voi tarjota myös riisinuudeleita tai salaattia.

  1. Keitä soijasuikaleita kasvisliemessä noin 10 minuuttia.
  2. Valuta suikaleet.
  3. Kuori ja suikaloi tai raasta inkivääri.
  4. Kuori ja suikaloi punasipulit, valkosipulinkynnet ja porkkanat.
  5. Huuhdo ja halkaise paprikat. Poista niistä kanta sekä siemenet ja suikaloi paprikanpuolikkaat.
  6. Huuhdo ja paloittele parsakaali.
  7. Kuumenna öljy wokissa tai paistokasarissa.
  8. Lisää soijasuikaleet, punasipulit, valkosipuli ja porkkanat ja paista ne kauniin värisiksi.
  9. Lisää paprikat ja parsakaali ja jatka paistamista hetki.
  10. Lisää soija- ja chilikastike ja kiehauta aineet.
  11. Mausta soija-kasviswok maun mukaan suolalla ja mustapippurilla.
  12. Höystä soija-kasviswok  hienonnetulla kevätsipulilla ja yrteillä.
X