Reseptit

Soijapullat tomaattikastikkeessa

Teksti:
Anna.fi

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

7

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 7 dl vettä
  • 5 dl (125 g) soijapullia
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 1 rkl vähäsuolaista soijaa
  • 3 rkl tomaattipyrettä
  • 0.5 tl pippuria
  • 1 rkl välimeren yrttiseosta (suolaton)

Tomaattikastike

  • 2 isoa sipulia
  • 5 isoa valkosipulinkynttä
  • 0.5 dl oliiviöljyä
  • 400 g tomaattimurskaa
  • 1 pieni prk (200 g) paseerattua tomaattia
  • 3 dl vettä
  • 1 dl persiljasilppua
  • 1 dl basilikasilppua
  • 1 rkl sokeria
  • ½ - 1 tl suolaa
  • 1 tl mustapippuria

Soijapyöryköiden ruskistamiseen

  • 1 rkl pullomargariinia

Valmistusohje

1. Keitä soijapullia vedessä noin 10 minuuttia. Kaada ylimääräinen vesi pois. Kaada pullat kulhoon ja lisää öljy, soija, tomaattipyre ja mausteet. Anna maustua pari tuntia. Tee sillä aikaa tomaattikastike.

2. Pilko sipuli ja valkosipuli. Kuulota sipuleita öljyssä miedolla lämmöllä. Lisää tomaattimurska ja paseerattu tomaatti. Lisää loput ainekset ja hauduta miedolla lämmöllä noin 50 minuuttia. Jos kastike tuntuu liian paksulta, lisää hiukan vettä.

3. Ruskista maustuneet soijapyörykät rasvassa ja laita hautumaan tomaattikastikkeeseen noin 10 minuutiksi. Tarjoa täysjyväpastan kanssa.

X