Reseptit 16.4.2012

Soijarouhe-tomaattikastike

Teksti: Soili Soisalo

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Ainekset

2 dl soijarouhetta
2 dl kasvislientä
1 sipuli
(1 valkosipulinkynsi)
1 porkkana
1 pieni palsternakka
1 lehtisellerin varsi
2 rkl oliiviöljyä
400 g tomaattimurskaa
2 rkl tomaattipyreetä
1–2 dl kasvislientä
1–2 tl hunajaa tai hedelmäsokeria
¼ tl suolaa
0.5 tl vastarouhittua mustapippuria
1 tl Välimeren yrttisekoitusta
muutama oksa tuoretta yrttiä

Valmistusohje

1. Turvota soijarouhe kuumassa kasvisliemessä. Kuori ja hienonna sipuli (ja valkosipuli). Kuori ja raasta porkkana ja palsternakka, pese ja viipaloi selleri.

2. Kuullota sipulit, lisää soijarouhe ja paista hetki. Lisää muut kasvikset ja kuullota.

3. Lisää tomaattimurska ja pyree, ja hauduta parikymmentä minuuttia. Lisää tarvittaessa nestettä. Mausta ja tarkista maku.

4. Tarjoa pastan ja salaatin kanssa.

970 kj (230 kcal) /annos

Kommentit (1)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi