Reseptit

Soijarouhe-tomaattikastike

Lihaton tomaattikastike valmistuu kätevästi soijarouheesta. Valmista kastike maistuu loistavasti esimerkiksi pastan kera.

Teksti:
Soili Soisalo

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 dl soijarouhetta
  • 2 dl kasvislientä
  • 1 sipuli
  • (1 valkosipulinkynsi)
  • 1 porkkana
  • 1 pieni palsternakka
  • 1 lehtisellerin varsi
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 400 g tomaattimurskaa
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 1–2 dl kasvislientä
  • 1–2 tl hunajaa tai hedelmäsokeria
  • ¼ tl suolaa
  • 0.5 tl vastarouhittua mustapippuria
  • 1 tl Välimeren yrttisekoitusta
  • muutama oksa tuoretta yrttiä

Valmistusohje

1. Turvota soijarouhe kuumassa kasvisliemessä. Kuori ja hienonna sipuli (ja valkosipuli). Kuori ja raasta porkkana ja palsternakka, pese ja viipaloi selleri.

2. Kuullota sipulit, lisää soijarouhe ja paista hetki. Lisää muut kasvikset ja kuullota.

3. Lisää tomaattimurska ja pyree, ja hauduta parikymmentä minuuttia. Lisää tarvittaessa nestettä. Mausta ja tarkista maku.

4. Tarjoa pastan ja salaatin kanssa.

970 kj (230 kcal) /annos

X