Reseptit

Soijatäytteiset kesäkurpitsat

Miedonmakuiset soija sekä kesäkurpitsa kaipaavat molemmat tujakkaa maustamista. Täytetyt kesäkurpitsat maistuvat kevyenä lounaana tai iltapalana.

Teksti:
Katri Schröder

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 4 keltaista kesäkurpitsaa

täyte:

  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulikynttä
  • 2 tl kokonaisia korianterinsiemeniä
  • 1 tl sinapinsiemeniä
  • 1 tl kurkumaa
  • 1 tl juustokuminaa
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 2 tl harissa-maustetahnaa
  • 2 dl soijasuikaleita
  • 2 dl tomaattimurskaa
  • 2 rkl tomaattisosetta
  • 2-3 rkl hienonnettuja cashewpähkinöitä
  • ripaus suolaa, ja rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

1. Halkaise kesäkurpitsat ja koverra niiden pehmeä sisus pois. Ripottele koverretuille leikkuupinnoille hieman suolaa. Hienonna sisukset.

2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Murskaa morttelissa korianterin- ja sinapinsiemenet sekä kurkuma ja juustokumina.

3. Kuumenna pannulla öljy ja lisää joukkoon mausteseos, sipulit ja harissatahna. Kääntele hetken aikaa, jotta sipulit pehmenevät ja mausteet lämpenevät. Lisää joukkoon hieman murskaten soijasuikaleet, kesäkurpitsojen sisukset, tomaattimurska ja -sose sekä rouhitut pähkinät ja mausteet. Sammuta levy ja anna seoksen hetken aikaa tekeytyä.

4. Kuivaa kesäkurpitsojen pinnat talouspaperilla. Täytä kesäkurpitsat seoksella ja kypsennä 225-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.

X