Soijatäytteiset kesäkurpitsat
Miedonmakuiset soija sekä kesäkurpitsa kaipaavat molemmat tujakkaa maustamista. Täytetyt kesäkurpitsat maistuvat kevyenä lounaana tai iltapalana.
Ainekset
- 4 keltaista kesäkurpitsaa
täyte:
- 1 sipuli
- 2 valkosipulikynttä
- 2 tl kokonaisia korianterinsiemeniä
- 1 tl sinapinsiemeniä
- 1 tl kurkumaa
- 1 tl juustokuminaa
- 1 rkl oliiviöljyä
- 2 tl harissa-maustetahnaa
- 2 dl soijasuikaleita
- 2 dl tomaattimurskaa
- 2 rkl tomaattisosetta
- 2-3 rkl hienonnettuja cashewpähkinöitä
- ripaus suolaa, ja rouhittua mustapippuria
Valmistusohje
1. Halkaise kesäkurpitsat ja koverra niiden pehmeä sisus pois. Ripottele koverretuille leikkuupinnoille hieman suolaa. Hienonna sisukset.
2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Murskaa morttelissa korianterin- ja sinapinsiemenet sekä kurkuma ja juustokumina.
3. Kuumenna pannulla öljy ja lisää joukkoon mausteseos, sipulit ja harissatahna. Kääntele hetken aikaa, jotta sipulit pehmenevät ja mausteet lämpenevät. Lisää joukkoon hieman murskaten soijasuikaleet, kesäkurpitsojen sisukset, tomaattimurska ja -sose sekä rouhitut pähkinät ja mausteet. Sammuta levy ja anna seoksen hetken aikaa tekeytyä.
4. Kuivaa kesäkurpitsojen pinnat talouspaperilla. Täytä kesäkurpitsat seoksella ja kypsennä 225-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous