Mainos Reseptit

Sokerivaltakunta: Omena-mantelipiirakka

19.5.2015 Teksti: Sokerivaltakunta

Valmistusaika

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

8 omenaa (luomu)

Täyte

150 g mantelia (Urtekram luomu)
40 g ruokosokeria (Urtekram luomu)
40 g voita
0,4 dl kauramaitoa

Muropohja

200 g voita
1 dl ruokosokeria (Urtekram luomu)
5 dl luomu gluteenitonta jauhoseosta Urtekram Yleis leivontamix
2 kananmuna
1 dl kaurahiutaleita (Urtekram luomu)
2 tl leivinjauhetta (Urtekram luomu)

Valmistusohje

Sokerivaltakunta -blogi osallistuu Urtekramin ja Ruoka:fi:n Paras gluteeniton leivonnainen -kilpailuun.

Jauha mantelit.

Sekoita jauhetut mantelit ja sokeri kulhossa. Kuumenna maito ja voi kiehuvaksi. Kaada pähkinöiden päälle ja sekoita tahnaksi. Jäähdytä.

Kuori omenat ja poista sisus. Asettele omenat irtopohjavuokaan, jonka pohjalle olet ripotellut ruokosokeria.

Täytä omenat tahnalla ja laita uuniin. Paista esilämmitetyssä uunissa 200 asteessa 20 minuuttia.

Omenoiden paistoaikana tee muropohja.

Sulata voi kattilassa. Anna jäähtyä hetki. Vatkaa sokerin kanssa vaahdoksi, lisää kananmuna ja vaahdota lisää. Lisää kaurahiutaleet, jauhot ja leivinjauhe. Vatkaa tasaiseksi.

Laita pohja paistetujen omenoiden välin ja ympäri tiiviisti. Paista lisää puoli tuntia 200 asteessa.

Tarjoa kerman tai vaniljakastikkeen kanssa.

 

Äänestä paras gluteeniton leivonnainen ja voita!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Suosittelemme