Mainos Reseptit

Sokerivaltakunta: Rommirusina-juustokakku

30.10.2015 Teksti: Sokerivaltakunta Kuvat: Sokerivaltakunta

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

(26 cm irtopohjavuoka)

pohja:

175 g keksijauhetta
50 g voita

täyte:

150 g rusinoita
0.5 dl tummaa rommia
2.5 dl sokeria
4 kananmunaa
2.5 dl ranskan kermaa
750 g mascarponea (tai jotain muuta tuorejuustoa)

kuorrute:

2.5 dl kermaa
2 rkl tomusokeria
1.5 dl ranskan kermaa
1 rkl tummaa rommia

Valmistusohje

Liota rusinat rommissa yön yli. 

Sulata voi ja sekoita keksiin. Sekoita ja painele vuoan pohjalle.

Esipaista uunissa 180 asteessa 10 minuuttia. 

Jäähdytä sen aikaa kun teet täytteen. 

Vatkaa juusto ja sokeri sileäksi massaksi. Lisää kananmunat ja ranskan kerma ja vatkaa kuohkeaksi vaahdoksi. 

Valuta rusinat siivilässä. 

Kaada vuokaan 1/3 osaa täytestä ja ripottele pinnalle puolet rusinoista. Kaada päälle 1/3 osaa täytestä ja ripottele pinnalle loput rusinoista. Kaada loput täytestä ja paista uunissa 180 asteessa 1 tunti 15 minuuttia. Sammuta uuni ja avaa noin 10 cm ja jätä kakku avatussa uunissa jäähtymään noin puoli tuntia. Jäähdytä sitten jääkaapissa vähintään 4 tuntia. 

Vatkaa kerma ja tomusokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää ranskan kerma ja rommi ja vatkaa vielä hetken. 

Laita kuorrute kakkun päälle. 

Koristele rusinoilla.

Sokerivaltakunta-blogi: osallistuu Sun-Maidin ja Ruoka.fi:n 100 tapaa käyttää rusinaa–kilpailuun.

Äänestä paras rusinaresepti