Reseptit 29.5.2013

Souvlaki – kreikkalaiset lihavartaat

Teksti: Seija Kilström ja Taina Salovaara Kuvat: Jukka Pakarinen/Otavamedia

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

15

Arvostelu

Ainekset

1 kg naudan ulkofileetä tai karitsan paahtopaistia

Mausteöljy:

1 dl öljyä
1 sitruunan mehu
3 rkl silputtua rosmariinia
3 rkl silputtua timjamia
4 hienonnettua valkosipulinkynttä
2 tl sokeria
1.5 tl suolaa
1 tl mustapippuria
pinnalle:
persiljasilppua

Valmistusohje

Souvlakivartaat tuovat pöytään tuulahduksen kreikkalaisesta keittiöstä.

1. Leikkaa filee tai paisti noin 3 x 3 cm:n kokoisiksi paloiksi. Pane lihapalat kaksinkertaiseen muvipussiin. Sekoita mausteöljy ja kaada lihojen päälle. Sulje pussi sitomalla. Anna lihojen maustua jääkaapissa seuraavaan päivään.

2. Valuta lihat liemestä, pujota aina pari lihapalaa puiseen vartaaseen ja pane uuninpellille. Anna lihojen lämmetä huoneenlämpöiseksi. Kypsennä 250-asteisessa uunissa 7-10 minuuttia. Mausta vartaat ripauksella sormisuolaa ja mustapippuria.

3. Ripottele pinnalle persiljasilppua. Tarjoa lihavartaat joko kylminä tai lämpiminä.

Kommentit (1)

Yleensä tässä käytetään kyllä sisäfileetä, ja tärkein osa eli punasipuli puuttuu. Voisi myös mainita että vartaassa on usein paparikaa, sieniä, sipulia ym. lisänä.




0



0

Yleensä tässä käytetään kyllä sisäfileetä, ja tärkein osa eli punasipuli puuttuu. Voisi myös mainita että vartaassa on usein paparikaa, sieniä, sipulia ym. lisänä.




0



0

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi