Reseptit 28.8.2014

Spagettia ja simpukoita

Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Niclas Mäkelä/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

350 g spagettia
400–500 g pakastettuja venussimpukoita (myös sinisimpukat käyvät)
4 valkosipulinkynttä
1 punainen chilin palko
1 sitruunan raastettu kuori
kourallinen hienonnettua lehtipersiljaa
2 rkl oliiviöljyä
30 g voita
1 dl valkoviiniä
1 dl vettä
1/2 kalaliemikuutiota
suolaa ja mustapippuria

Lisäksi:

raastettua parmesaania

Valmistusohje

Venussimpukoita myydään pakasteena hyvin varustetuissa ruokakaupoissa ja monissa etnisissä kaupoissa. Ne voi hyvin korvata sinisimpukoilla.

1. Hienonna chili, valkosipulinkynnet ja persilja. Kuullota silppuja ja raastettua sitruunan kuorta hetki voi-öljyseoksessa. Lisää vesi ja viini, murenna sekaan kalaliemikuutio, kiehauta liemi. Lisää simpukat, kuumenna kiehuvaksi kannen alla.

2. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan, valuta. Sekoita pasta kuumien simpukoiden sekaan. Peitä kannella ja anna makujen tekeytyä hetki. Annostele pasta lautasille ja raasta pinnalle parmesaania.

Viinisuositus:

Casal di Serra on runsasmakuinen, hedelmäinen ja ryhdikäs viini Marchen alueelta Italiasta, 15,99 e.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi