Spagettia ja simpukoita
Venussimpukoita myydään pakasteena hyvin varustetuissa ruokakaupoissa ja monissa etnisissä kaupoissa. Ne voi hyvin korvata sinisimpukoilla.
Ainekset
- 350 g spagettia
- 400–500 g pakastettuja venussimpukoita (myös sinisimpukat käyvät)
- 4 valkosipulinkynttä
- 1 punainen chilin palko
- 1 sitruunan raastettu kuori
- kourallinen hienonnettua lehtipersiljaa
- 2 rkl oliiviöljyä
- 30 g voita
- 1 dl valkoviiniä
- 1 dl vettä
- 1/2 kalaliemikuutiota
- suolaa ja mustapippuria
Lisäksi:
- raastettua parmesaania
Valmistusohje
1. Hienonna chili, valkosipulinkynnet ja persilja. Kuullota silppuja ja raastettua sitruunan kuorta hetki voi-öljyseoksessa. Lisää vesi ja viini, murenna sekaan kalaliemikuutio, kiehauta liemi. Lisää simpukat, kuumenna kiehuvaksi kannen alla.
2. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan, valuta. Sekoita pasta kuumien simpukoiden sekaan. Peitä kannella ja anna makujen tekeytyä hetki. Annostele pasta lautasille ja raasta pinnalle parmesaania.
Viinisuositus:
Casal di Serra on runsasmakuinen, hedelmäinen ja ryhdikäs viini Marchen alueelta Italiasta, 15,99 e.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous