30.5.2012

Speltti-hunajacantuccinit

Teksti: Elina Jyväs

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

35

Arvostelu

Ainekset

4 dl puolikarkeita täysjyväspelttijauhoja
1 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl jauhettua kardemummaa
1 tl jauhettua kanelia
2 dl rouhittuja saksanpähkinöitä
3 kananmunaa
1.3 dl juoksevaa hunajaa

Valmistusohje

Italialaiset cantuccini-pikkuleivät leivotaan tummaan spelttijauhoon ja hunajaan. Ne sopivat hyvin kahvin ja teen seuraksi.

  1. Pane uuni lämpiämään 175 asteeseen. Sekoita kulhossa jauhot, leivinjauhe ja mausteet. Lisää rouhitut pähkinät.
  2. Sekoita toisessa kulhossa kananmunat ja hunaja. Lisää seos kuiviin aineisiin ja sekoita taikinaksi.
  3. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla. Muotoile taikinasta jauhojen avulla kaksi pötköä, joiden leveys on 6–7 cm ja korkeus 2 1/2 cm. Paista cantuccineja uunin keskitasolla noin 25–30 minuuttia tai kunnes ne saavat hieman väriä ja vaikuttavat kypsiltä.
  4. Anna tankojen jäähtyä hetki ja leikkaa ne sitten terävällä veitsellä vinottain viipaleiksi. Nosta viipaleet uunipellillä kyljelleen ja kuivata niitä uunin jälkilämmössä vielä noin 20 minuuttia.

Vinkki! Cantuccinit säilyvät hyvin ilmatiiviissä rasiassa, joten voit leipoa ne jo useita päiviä etukäteen.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi