Speltti-juureskakku
Herkullinen juureskakku leivotaan vehnäjauhojen sijaan speltistä. Mehevyyttä ja makua leivonnainen saa juuresraasteesta sekä puolukoista.
Ainekset
Speltti-juureskakku:
- 3 kananmunaa
- 1 dl fariinisokeria
- 1 dl rypsiöljyä
- 5 dl juureksia hienona raasteena (esim. porkkana, palsternakka)
- 1 1/2 dl puolukoita (pakaste)
- 3 dl puolikarkeita spelttijauhoja
- 1/2 dl kauralesettä
- 2 tl kanelia
- ripaus suolaa
Voiteluun:
- 1 rkl voita tai margariinia
Kuorrutus:
- 200 g tuorejuustoa
- 1 dl tomusokeria
- (vaniljajauhetta)
Koristeluun:
- 1 dl mantelilastuja paahdettuna
- 1 dl kuivattuja omenarenkaita
- 1/2 dl hunajaa
Valmistusohje
1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää öljy ohuena nauhana samalla vatkaten.
2. Sekoita joukkoon juuresraaste ja puolukat.
3. Lisää lopuksi joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita varovasti.
4. Kaada taikina voideltuun (n. 24 cm) vuokaan.
5. Paista kakkua 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.
6. Kumoa ja jäähdytä kakku.Sekoita tomusokeri tuorejuuston joukkoon ja levitä kuorrutus kakun pinnalle. Koristele.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous