Reseptit

Speltti-juureskakku

Herkullinen juureskakku leivotaan vehnäjauhojen sijaan speltistä. Mehevyyttä ja makua leivonnainen saa juuresraasteesta sekä puolukoista.

Teksti:
Matleena Lahti
Kuvat:
Pekka Nieminen/Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

12

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Speltti-juureskakku:

  • 3 kananmunaa
  • 1 dl fariinisokeria
  • 1 dl rypsiöljyä
  • 5 dl juureksia hienona raasteena (esim. porkkana, palsternakka)
  • 1 1/2 dl puolukoita (pakaste)
  • 3 dl puolikarkeita spelttijauhoja
  • 1/2 dl kauralesettä
  • 2 tl kanelia
  • ripaus suolaa

Voiteluun:

  • 1 rkl voita tai margariinia

Kuorrutus:

  • 200 g tuorejuustoa
  • 1 dl tomusokeria
  • (vaniljajauhetta)

Koristeluun:

  • 1 dl mantelilastuja paahdettuna
  • 1 dl kuivattuja omenarenkaita
  • 1/2 dl hunajaa

Valmistusohje

1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää öljy ohuena nauhana samalla vatkaten.

2. Sekoita joukkoon juuresraaste ja puolukat.

3. Lisää lopuksi joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita varovasti.

4. Kaada taikina voideltuun (n. 24 cm) vuokaan.

5. Paista kakkua 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.

6. Kumoa ja jäähdytä kakku.Sekoita tomusokeri tuorejuuston joukkoon ja levitä kuorrutus kakun pinnalle. Koristele.

X