Reseptit

Speltti-sienirisotto

Jos saat sienikorisi pohjalle muutamia tatteja tai suppiksia, tee supisuomalaista sienirisottoa maukkaista spelttihelmistä.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 250 g tatteja, suppilovahveroita tai kantarelleja
  • 1–2 sipulia
  • 2 rkl öljyä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • persiljaa
  • suolaa, mustapippuria
  • 400 g spelttihelmiä
  • 2 rkl öljyä
  • 1 l kuumaa kasvislientä
  • suolaa, pippuria
  • timjamia

Valmistusohje

1. Puhdista ja paloittele sienet, silppua sipulit. Kuumenna öljy pannulla ja paista pelkkiä sieniä pari minuuttia. Lisää hienonnetut sipulit ja valkosipulinkynnet. Kypsennä pari minuuttia. Lisää kourallinen hienonnettua persiljaa ja mausta suolalla ja pippurilla.

2. Kuumenna kattilassa spelttihelmien kypsennystä varten öljy. Lisää helmet ja kuumenna kunnes helmet ovat läpikuultavia. Lisää kuumaa kasvislientä pari kauhallista kerrallaan sitä mukaan, kun neste imeytyy helmiin. Kun helmet ovat pehmeitä, sekoita joukkoon sieni-sipuliseos. Tarkista maku ja tarjoa juustoraasteen kanssa.

X