Speltti-sienirisotto
Jos saat sienikorisi pohjalle muutamia tatteja tai suppiksia, tee supisuomalaista sienirisottoa maukkaista spelttihelmistä.
Ainekset
- 250 g tatteja, suppilovahveroita tai kantarelleja
- 1–2 sipulia
- 2 rkl öljyä
- 2 valkosipulinkynttä
- persiljaa
- suolaa, mustapippuria
- 400 g spelttihelmiä
- 2 rkl öljyä
- 1 l kuumaa kasvislientä
- suolaa, pippuria
- timjamia
Valmistusohje
1. Puhdista ja paloittele sienet, silppua sipulit. Kuumenna öljy pannulla ja paista pelkkiä sieniä pari minuuttia. Lisää hienonnetut sipulit ja valkosipulinkynnet. Kypsennä pari minuuttia. Lisää kourallinen hienonnettua persiljaa ja mausta suolalla ja pippurilla.
2. Kuumenna kattilassa spelttihelmien kypsennystä varten öljy. Lisää helmet ja kuumenna kunnes helmet ovat läpikuultavia. Lisää kuumaa kasvislientä pari kauhallista kerrallaan sitä mukaan, kun neste imeytyy helmiin. Kun helmet ovat pehmeitä, sekoita joukkoon sieni-sipuliseos. Tarkista maku ja tarjoa juustoraasteen kanssa.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous