Spelttikreppejä ja savusiikaa
Speltistä valmistetut krepit savusiialla ovat täyttävä iltapala, jota voi nauttia vaikkapa hyvän elokuvan äärellä.
Ainekset
- 1 dl maitoa
- 2 munaa
- 1 dl täysjyväspelttijauhoja
- 1 dl vehnäjauhoja
- 2 rkl rypsiöljyä
- 1/2 tl suolaa
- noin 2 dl kivennäisvettä
- 1 savusiika
- 200 g pehmeää raejuustoa
- 1 dl kevytranskankermaa
- 2 rkl sitruunamehua
- 2 rkl tillisilppua
- 1 nippusipuli
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
Pitsimäisen ohuet spelttikrepit ovat saaneet täytteekseen savusiikaa ja pehmeää raejuustotahnaa.
Sekoita munat ja maito keskenään. Lisää jauhot, öljy ja suola. Anna taikinan turvota puolisen tuntia. Lisää kivennäisvesi. Paista taikinasta pitsimäisiä ohukaisia voissa tai öljyssä. Parhaat ohukaiset syntyvät valurauta- tai muurinpohjapannulla.
Ruodi siika. Sekoita raejuusto ja ranskankerma keskenään. Mausta seos sitruunalla, sipulirenkailla, tillillä, suolalla ja pippurilla. Jaa kala ja raejuustoseos ohukaisten päälle.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous