4.7.2014

Spelttikreppejä ja savusiikaa

Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Pekka Holmström

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

1 dl maitoa
2 munaa
1 dl täysjyväspelttijauhoja
1 dl vehnäjauhoja
2 rkl rypsiöljyä
1/2 tl suolaa
noin 2 dl kivennäisvettä
1 savusiika
200 g pehmeää raejuustoa
1 dl kevytranskankermaa
2 rkl sitruunamehua
2 rkl tillisilppua
1 nippusipuli
suolaa ja pippuria

Valmistusohje

Pitsimäisen ohuet spelttikrepit ovat saaneet täytteekseen savusiikaa ja pehmeää raejuustotahnaa.

Sekoita munat ja maito keskenään. Lisää jauhot, öljy ja suola. Anna taikinan turvota puolisen tuntia. Lisää kivennäisvesi. Paista taikinasta pitsimäisiä ohukaisia voissa tai öljyssä. Parhaat ohukaiset syntyvät valurauta- tai muurinpohjapannulla.

Ruodi siika. Sekoita raejuusto ja ranskankerma keskenään. Mausta seos sitruunalla, sipulirenkailla, tillillä, suolalla ja pippurilla. Jaa kala ja raejuustoseos ohukaisten päälle.

Lue Myös

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi