Spelttipatongit
Rapeiden spelttipatonkien taikinaan tulee vehnäjauhojen lisäksi proteiinirikasta spelttiä.
Ainekset
- 6 dl haaleaa vettä
- 25 g tuorehiivaa
- 1 rkl hunajaa
- 2 tl suolaa
- 6 dl vehnäjauhoja
- 6–7 dl spelttisihtijauhoja
Valmistusohje
1. Liuota hiiva pieneen määrään haaleaa vettä. Lisää hunaja sekä loput vedestä ja sekoita tasaiseksi. Lisää jauhot ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Anna nousta 2 tuntia.
2. Kuumenna uuni 250-asteiseksi. Kaada taikina pöydälle, mutta älä vaivaa sitä. Jaa taikina neljään osaan. Käytä runsaasti jauhoja ja kierrä taikinapötköt käsin pitkiksi patongeiksi.
3. Anna patonkien nousta 10–15 minuuttia. Paista ensin 15 minuuttia kuumassa uunissa ja laske lämpö sitten 150 asteeseen. Jatka paistamista noin 15 minuuttia.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous