Reseptit

Spelttipatongit

Rapeiden spelttipatonkien taikinaan tulee vehnäjauhojen lisäksi proteiinirikasta spelttiä.

Teksti:
Taina Salovaara

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 6 dl haaleaa vettä
  • 25 g tuorehiivaa
  • 1 rkl hunajaa
  • 2 tl suolaa
  • 6 dl vehnäjauhoja
  • 6–7 dl spelttisihtijauhoja

Valmistusohje

 

1. Liuota hiiva pieneen määrään haaleaa vettä. Lisää hunaja sekä loput vedestä ja sekoita tasaiseksi. Lisää jauhot ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Anna nousta 2 tuntia.

2. Kuumenna uuni 250-asteiseksi. Kaada taikina pöydälle, mutta älä vaivaa sitä. Jaa taikina neljään osaan. Käytä runsaasti jauhoja ja kierrä taikinapötköt käsin pitkiksi patongeiksi.

3. Anna patonkien nousta 10–15 minuuttia. Paista ensin 15 minuuttia kuumassa uunissa ja laske lämpö sitten 150 asteeseen. Jatka paistamista noin 15 minuuttia.

X