7.5.2012

Spelttirieskat

Teksti: Anna.fi

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

20

Arvostelu

Ainekset

5 dl vettä
50 g hiivaa
0.5 tl suolaa
1 dl kauraleseitä
1 dl vehnäleseitä
1 dl vehnänalkioita
1 dl hasselpähkinärouhetta
3 rkl pellavansiemeniä
5 dl spelttijauhoja
3 dl hiivaleipäjauhoja
0.5 dl rypsiöljyä

Valmistusohje

1. Lämmitä neste kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva ja suola nesteeseen. Lisää leseet, alkiot, pähkinärouhe ja pellavansiemenet ja sekoita seos tasaiseksi.

2. Lisää jauhot pienissä erissä taikinaan. Lisää lopuksi rypsiöljy. Alusta taikinaa kunnes se  irtoaa kulhon reunoista. Anna kohota liinan alla noin 30 minuuttia.

3. Muotoile kohonneesta taikinasta tanko ja leikkaa siitä noin 20 samankokoista palasta. Muotoile palat pulliksi ja litistä ne kämmenellä litteiksi. Kohota noin 10 minuuttia.

4. Paista rieskat uunissa 225 asteessa noin 12-15minuuttia.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi