Spelttirieskat
Ainekset
- 5 dl vettä
- 50 g hiivaa
- 0.5 tl suolaa
- 1 dl kauraleseitä
- 1 dl vehnäleseitä
- 1 dl vehnänalkioita
- 1 dl hasselpähkinärouhetta
- 3 rkl pellavansiemeniä
- 5 dl spelttijauhoja
- 3 dl hiivaleipäjauhoja
- 0.5 dl rypsiöljyä
Valmistusohje
1. Lämmitä neste kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva ja suola nesteeseen. Lisää leseet, alkiot, pähkinärouhe ja pellavansiemenet ja sekoita seos tasaiseksi.
2. Lisää jauhot pienissä erissä taikinaan. Lisää lopuksi rypsiöljy. Alusta taikinaa kunnes se irtoaa kulhon reunoista. Anna kohota liinan alla noin 30 minuuttia.
3. Muotoile kohonneesta taikinasta tanko ja leikkaa siitä noin 20 samankokoista palasta. Muotoile palat pulliksi ja litistä ne kämmenellä litteiksi. Kohota noin 10 minuuttia.
4. Paista rieskat uunissa 225 asteessa noin 12-15minuuttia.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous