Reseptit

Spelttirisotto

Teksti: Anna.fi

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

14

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 200 g taite- tai pensaspapuja
  • 1 sipuli
  • 1 pieni valkosipulinkynsi
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 3 dl spelttihelmiä
  • 6 dl kasvislientä
  • 50 g pinaattia
  • 3 rkl hienonnettua lehtipersiljaa
  • ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria
  • 1 sitruunan mehu
  • mustaleimaista emmentalraastetta

Valmistusohje

1. Pese ja poista pavuista kannat. Kiehauta papuja muutama minuutti kiehuvassa suolalla maustetussa vedessä. Nosta pavut heti jääkylmään veteen, jotta kypsyminen ei jatku. Valuta pavut ja paloittele.

2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi ja kuullota kattilan pohjalla.

3. Kääntele joukkoon spelttihelmet. Kaada joukkoon kuuma kasvisliemi ja anna seoksen hautua miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia.

4. Huuhtele pinaatinlehdet ja poista isoimmat lehtiruodit.

5. Lisää kattilaan pilkotut pavut, pinaatit ja hienonnettu lehtipersilja.

6. Mausta seos suolalla, rouhitulla mustapippurilla ja sitruunamehulla. Viimeistele annokset raastetulla emmentaljuustolla.

X