Suklaa-appelsiinimuffinit
Mikä sen parempaa kuin suklaa yhdistettynä appelsiiniin? Tässä reseptissä nämä kaksi toisiaan täydentävää makua kohtaavat muffinseissa.
Ainekset
- 2 munaa
- 0.5 dl sokeria tai hedelmäsokeria
- 2 rkl makeutusjauhetta (esim. Canderel)
- 0.5 dl rypsiöljyä
- 1 dl maustamatonta jogurttia
- yhden appelsiinin hienoksi raastettu kuori
- 2 rkl vastapuristettua appelsiinimehua
- 3 rkl sokeroimatonta kaakaojauhetta
- 1.5 tl leivinjauhetta
- 1/2 dl pellavaista moniviljaseosta
- 3 dl puolikarkeita spelttijauhoja (täysjyväpitoisia)
Valmistusohje
Appelsiinilla maustetut suklaamuffinit ovat parhaimmillaan vastaleivottuina.
1. Sekoita munat, sokeri ja makeutusjauhe yhteen. Lisää rypsiöljy, jogurtti, appelsiininkuori ja -mehu.
2. Sekoita yhteen kuivat aineet ja lisää ne muna-sokeriseokseen. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.
3. Nostele reilu ruokalusikallinen taikinaa paperisiin muffinivuokiin. Voit käyttää myös silikonista tai metallista leivospeltiä. Paista 200-asteisessa uunissa noin 10–15 minuuttia. Koristele halutessasi ripauksella tomusokeria.
540 kJ (130 kcal)/1 annos
Vinkki! Voit korvata pellavaisen moniviljaseoksen kauraleseillä.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous