Suklaa-appelsiinitorttu
Paistamaton, mansikoilla koristeltu suklaa-appelsiinitorttu on helppo valmistaa. Tortun voi myös pakastaa, ja se maistuu hyvältä kohmeisenakin.
Ainekset
- 200 g suklaakeksejä tai -pikkuleipiä (ei täytettyjä)
- 1 dl voisulaa
- 3 liivatelehteä
- 2 dl vispikermaa
- 2 tl vaniljasokeria
- 200 g maustamatonta tuorejuustoa
- 1 prk (397 g) suklaan makuista maitotiivistettä (kondensoitu maito)
- 2 tl raastettua appelsiininkuorta
- 1/2 dl appelsiinimehua
Päälle
- mansikoita
Valmistusohje
1. Murskaa keksit ja sekoita murskaan voisula. Painele seos 25–26 cm:n vuoan pohjalle ja reunoille. Pane pohja pakastimeen siksi aikaa, kun valmistat täytteen.
2. Pane liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Vatkaa kerma ja vaniljasokeri pehmeäksi vaahdoksi. Sekoita tuorejuusto ja maitotiiviste sileäksi sähkövatkaimella. Kääntele joukkoon kermavaahto. Raasta joukkoon appelsiininkuori.
3. Puserra liivatteet kuiviksi ja liuota kiehuvan kuumaan appelsiinimehuun. Lisää liivateliuos täytteeseen ohuena nauhana hyvin sekoittaen. Levitä täyte pohjan päälle ja anna jähmettyä jääkaapissa.
4. Koristele torttu mansikoilla. Halutessasi voit myös lisätä kakun pinnalle sokeriliemessä (1 dl vettä ja 1/2 dl sokeria) keitettyjä appelsiininkuorisuikaleita ja keksimuruja.
Maista myös näitä suloisia juustokakkuja:
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous