Reseptit

Suklaa-appelsiinitorttu

Paistamaton, mansikoilla koristeltu suklaa-appelsiinitorttu on helppo valmistaa. Tortun voi myös pakastaa, ja se maistuu hyvältä kohmeisenakin.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Mirva Kakko/Otavamedia

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

12

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 200 g suklaakeksejä tai -pikkuleipiä (ei täytettyjä)
  • 1 dl voisulaa
  • 3 liivatelehteä
  • 2 dl vispikermaa
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 prk (397 g) suklaan makuista maitotiivistettä (kondensoitu maito)
  • 2 tl raastettua appelsiininkuorta
  • 1/2 dl appelsiinimehua

Päälle

  • mansikoita

Valmistusohje

1. Murskaa keksit ja sekoita murskaan voisula. Painele seos 25–26 cm:n vuoan pohjalle ja reunoille. Pane pohja pakastimeen siksi aikaa, kun valmistat täytteen.

2. Pane liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Vatkaa kerma ja vaniljasokeri pehmeäksi vaahdoksi. Sekoita tuorejuusto ja maitotiiviste sileäksi sähkövatkaimella. Kääntele joukkoon kermavaahto. Raasta joukkoon appelsiininkuori.

3. Puserra liivatteet kuiviksi ja liuota kiehuvan kuumaan appelsiinimehuun. Lisää liivateliuos täytteeseen ohuena nauhana hyvin sekoittaen. Levitä täyte pohjan päälle ja anna jähmettyä jääkaapissa.

4. Koristele torttu mansikoilla. Halutessasi voit myös lisätä kakun pinnalle sokeriliemessä (1 dl vettä ja 1/2 dl sokeria) keitettyjä appelsiininkuorisuikaleita ja keksimuruja.

Maista myös näitä suloisia juustokakkuja:

Marja_mascarponekakku

Marja-mascarponekakku

mansikka-limettikakku

Mansikka-limettikakku

daim-juustokakku

Daim-juustokakku

Kotiliesi.fi: Hyydytetty cappuccino-juustokakku

X