suklaa_dajmmousse
Reseptit

Suklaa-dajmmousse

Vastustamattoman ihanan suklaamoussen sattumina on rouhittua Dajm-suklaata. Mousseen voit käyttää joko tummaa tai valkoista suklaata.
Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Jukka Pakarinen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 150 g Maraboun tummaa appelsiinisuklaata (myös valkoinen suklaa käy)
  • 1 dl rouhittua Dajmia
  • 50 g voita
  • 2 keltuaista
  • 2 rkl konjakkia tai hyvin vahvaa kahvia
  • 2 valkuaista
  • 3 dl kuohukermaa
  • 3 rkl tomusokeria

Valmistusohje

1. Paloittele suklaa ja voi kattilaan. Sulata seos hyvin miedolla lämmöllä, sekoita tasaiseksi. Nosta kattila pois levyltä ja lisää keltuaiset yksitellen voimakkaasti vatkaten haaleaan suklaaseokseen. Mausta konjakilla ja anna jäähtyä.

2. Vatkaa kerma ja tomusokeri ja valkuaiset erikseen vaahdoksi. Kääntele vaahdot ja dajmrouhe suklaaseokseen. Jaa mousse pieniin annosmaljoihin tai laseihin. Anna hyytyä jääkaapissa.

Lisää vastustamattomia mousseja:

840425-minttusuklaamousse.jpg

Helppo minttusuklaamousse

951589-valkosuklaamousse_mansikkakastike.jpg

Valkosuklaamousse ja mansikkakastike

788994-amarettomousse.jpg

Amarettomousse

Kotiliesi.fi: Suklaamousse

X