
Suklaa-dajmmousse
Vastustamattoman ihanan suklaamoussen sattumina on rouhittua Dajm-suklaata. Mousseen voit käyttää joko tummaa tai valkoista suklaata.
Ainekset
- 150 g Maraboun tummaa appelsiinisuklaata (myös valkoinen suklaa käy)
- 1 dl rouhittua Dajmia
- 50 g voita
- 2 keltuaista
- 2 rkl konjakkia tai hyvin vahvaa kahvia
- 2 valkuaista
- 3 dl kuohukermaa
- 3 rkl tomusokeria
Valmistusohje
Suklaa-dajmmousse tehnään helposti näin:
1. Paloittele suklaa ja voi kattilaan. Sulata seos hyvin miedolla lämmöllä, sekoita tasaiseksi. Nosta kattila pois levyltä ja lisää keltuaiset yksitellen voimakkaasti vatkaten haaleaan suklaaseokseen. Mausta mousse konjakilla ja anna jäähtyä.
2. Vatkaa kerma ja tomusokeri ja valkuaiset erikseen vaahdoksi. Kääntele vaahdot ja dajmrouhe suklaaseokseen. Jaa mousse pieniin annosmaljoihin tai laseihin. Anna hyytyä jääkaapissa. Suklaa-daijmousse on parhaimmillaan, kun se on saanut hetken tekeytyä jääkaapissa, jolloin maut tasaantuvat.
Lisää vastustamattomia mousseja:
Kotiliesi.fi: Näin tehdään geisha-suklaamousse
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous