Reseptit

Suklaa-dajmmousse

Vastustamattoman ihanan suklaamoussen sattumina on rouhittua Dajm-suklaata. Mousseen voit käyttää joko tummaa tai valkoista suklaata.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 150 g Maraboun tummaa appelsiinisuklaata (myös valkoinen suklaa käy)
  • 1 dl rouhittua Dajmia
  • 50 g voita
  • 2 keltuaista
  • 2 rkl konjakkia tai hyvin vahvaa kahvia
  • 2 valkuaista
  • 3 dl kuohukermaa
  • 3 rkl tomusokeria

Valmistusohje

Suklaa-dajmmousse tehnään helposti näin:

1. Paloittele suklaa ja voi kattilaan. Sulata seos hyvin miedolla lämmöllä, sekoita tasaiseksi. Nosta kattila pois levyltä ja lisää keltuaiset yksitellen voimakkaasti vatkaten haaleaan suklaaseokseen. Mausta mousse konjakilla ja anna jäähtyä.

2. Vatkaa kerma ja tomusokeri ja valkuaiset erikseen vaahdoksi. Kääntele vaahdot ja dajmrouhe suklaaseokseen. Jaa mousse pieniin annosmaljoihin tai laseihin. Anna hyytyä jääkaapissa. Suklaa-daijmousse on parhaimmillaan, kun se on saanut hetken tekeytyä jääkaapissa, jolloin maut tasaantuvat.

Lisää vastustamattomia mousseja:

840425-minttusuklaamousse.jpg

Helppo minttusuklaamousse

951589-valkosuklaamousse_mansikkakastike.jpg

Valkosuklaamousse ja mansikkakastike

788994-amarettomousse.jpg

Amarettomousse

Kotiliesi.fi: Näin tehdään geisha-suklaamousse

X