Daim-suklaamousse
Vastustamattoman ihanan suklaamoussen sattumina on rouhittua Daim-suklaata. Mousseen voit käyttää joko tummaa tai valkoista suklaata.
Ainekset
Daim-suklaamousse
- 150 g Maraboun tummaa appelsiinisuklaata (myös valkoinen suklaa käy)
- 1 dl rouhittua Daim-suklaata
- 50 g voita
- 2 keltuaista
- 2 rkl konjakkia tai hyvin vahvaa kahvia
- 2 valkuaista
- 3 dl kuohukermaa
- 3 rkl tomusokeria
Valmistusohje
Daim-suklaamousse tehdään helposti näin:
1. Paloittele Daim-suklaa ja voi kattilaan. Sulata seos hyvin miedolla lämmöllä, sekoita tasaiseksi. Nosta kattila pois levyltä ja lisää keltuaiset yksitellen voimakkaasti vatkaten haaleaan suklaaseokseen. Mausta mousse konjakilla ja anna jäähtyä.
2. Vatkaa kerma ja tomusokeri ja valkuaiset erikseen vaahdoksi. Kääntele vaahdot ja Daim-rouhe suklaaseokseen. Jaa mousse pieniin annosmaljoihin tai laseihin. Anna hyytyä jääkaapissa. Daim-suklaamousse on parhaimmillaan, kun se on saanut hetken tekeytyä jääkaapissa, jolloin maut tasaantuvat.
Katso myös Kotiliesi.fi: Näin tehdään Geisha-suklaamousse
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous