Reseptit

Suklaa-granaattiomenavanukas

Granaattiomenansiemenet sopivat hyvin erilaisiin leivonnaisiin ja jälkiruokiin. Siemenet viimeistelevät myös kookoskermaisen suklaavanukkaan.

Teksti:
Katri Schröder
Kuvat:
Paula Kukkonen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 100 g tummaa suklaata
  • 1 liivatelehti
  • 1 prk (400 g) kookoskermaa
  • 1 ps(1,8 g) espressopikakahvijauhetta (Nescafé)
  • 2 rkl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria

Lisäksi

  • 1 granaattiomena

Valmistusohje

1. Rouhi suklaa hienoksi. Laita liivatelehti likoamaan kylmään veteen 5 minuutiksi.

2. Lämmitä kookoskerma kattilassa ja sekoita joukkoon suklaarouhe ja espressojauhe. Vähennä lämpöä ja sekoittele, kunnes suklaa on täysin sulanut.

3. Nosta kattila syrjään. Purista liivatelehdestä vesi ja liota lehti kuumaan liemeen. Mausta sokerilla ja vaniljasokerilla.

4. Valuta seos tarjoilulaseihin ja nosta hyytymään jääkaappiin. Irrota granaattiomenansiemenet kuorista ja nostele hyytyneiden vanukkaiden pinnalle.

X