Reseptit

Suklaa-hapankermakakku

Suklaa-hapankermakakku valmistuu supernopeasti myös hieman fuskaten. Osta valmis vaalea ja tumma kahvikakku ja kokoa kakku niistä.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 4 kananmunaa
  • 4 dl sokeria
  • 6 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 4 dl hapankermaa (Arla)
  • 3 rkl tummaa kaakaojauhetta

Täyte:

  • 6 dl hapankermaa (Arla)
  • 1/2 dl tomusokeria
  • 2 dl hilloa maun mukaan

Kuorrutus:

  • 100 g voita sulatettuna
  • 2 rkl kermaa
  • 3 rkl tomusokeria
  • 2 rkl tummaa kaakaojauhetta

Valmistusohje

1. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita ruokasooda vehnäjauhoihin ja lisää se muna-sokerivaahdon joukkoon. Lisää myös hapankerma. Ota taikinasta 1/3 toiseen kulhoon ja lisää siihen kaakaojauho. Kaada taikinat omiin leivinpaperilla vuorattuihin irtopohjavuokiin ja paista ne kypsäksi 180-asteisessa uunissa (paksumpi pohja n. 30 minuuttia ja ohuempi n. 20 minuuttia, kokeile kypsyyttä tikulla). Jäähdytä kakkupohjat.

2. Vaahdota hapankerma ja mausta se tomusokerilla.

3. Nosta vaalea kakkupohja vadille ja sipaise sen pinnalle hillo. Kuutioi kaakaolla maus- tettu kakkupohja ja levitä puolet kuutioista hillon pinnalle. Lusikoi kuutioille puolet hapankermatäytteestä ja lisää päälle loput taikinakuutiot ja peitä ne lopulla täytteellä.

4. Sekoita lämpimään sulatettuun voihin kerma, tomusokeri ja kaakaojauhe. Valuta seos kakun pinnalle juuri ennen tarjoilua.

X