Reseptit

Suklaa-kanelimarengit

Suklaa-kanelimarengit ovat joulun makein herkku.

Teksti:
Kaisa Nieminen
Kuvat:
Kristiina Kurronen/Otavamedia

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

15

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 150 g tummaa suklaata (70 %)
  • 1–2 tl jauhettua kanelia
  • 5 valkuaista
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 5 dl erikoishienoa sokeria

Valmistusohje

1. Sulata paloiteltu suklaa vesihauteessa tai mikrossa. Lisää suklaan joukkoon kaneli. Jäähdytä. Laita teräskulhoon valkuaiset, sitruunamehu sekä sokeri ja vatkaa niitä hiljaa kiehuvan vesihauteen päällä. Vatkaa niin kauan, kunnes sokeri on sulanut.

2. Ota valkuaisseos pois vesihauteesta ja vatkaa sähkövatkaimella noin 5 minuuttia. Sekoita suklaa varovasti nostellen vaahdon joukkoon, suklaa saa jäädä raidoiksi. Nosta lusikalla isoja marenkeja leivinpaperin päälle. Paista 100 asteessa noin puolitoista tuntia, sisus saa jäädä pehmeän tahmaiseksi. Anna marenkien jäähtyä kunnolla, mieluiten seuraavaan päivään.

Katso myös:

Pienet marenki-iglut, Ruoka.fi
Salmiakkimarengit, Ruoka.fi
Mantelimarengit, Kotiliesi.fi

X