Suklaa-kanelimarengit
Suklaa-kanelimarengit ovat joulun makein herkku.
Ainekset
- 150 g tummaa suklaata (70 %)
- 1–2 tl jauhettua kanelia
- 5 valkuaista
- 2 rkl sitruunamehua
- 5 dl erikoishienoa sokeria
Valmistusohje
1. Sulata paloiteltu suklaa vesihauteessa tai mikrossa. Lisää suklaan joukkoon kaneli. Jäähdytä. Laita teräskulhoon valkuaiset, sitruunamehu sekä sokeri ja vatkaa niitä hiljaa kiehuvan vesihauteen päällä. Vatkaa niin kauan, kunnes sokeri on sulanut.
2. Ota valkuaisseos pois vesihauteesta ja vatkaa sähkövatkaimella noin 5 minuuttia. Sekoita suklaa varovasti nostellen vaahdon joukkoon, suklaa saa jäädä raidoiksi. Nosta lusikalla isoja marenkeja leivinpaperin päälle. Paista 100 asteessa noin puolitoista tuntia, sisus saa jäädä pehmeän tahmaiseksi. Anna marenkien jäähtyä kunnolla, mieluiten seuraavaan päivään.
Katso myös:
Pienet marenki-iglut, Ruoka.fi
Salmiakkimarengit, Ruoka.fi
Mantelimarengit, Kotiliesi.fi
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous