Reseptit

Suklaa-karkkikeksikuuset

Piparkakut kuuluvat jouluun, mutta kokeilisitko vaihteeksi jotain uutta? Suklaakarkkirakeilla höystetyt suklaakeksikuuset ovat helppo ja herkullinen vaihtoehto.

Teksti:
Suvi Rüster
Kuvat:
Kristiina Kurronen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

16

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Suklaa-karkkikeksikuuset:

  • 100 g voita
  • 1 dl fariinisokeria
  • 1 kananmuna
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1/2 dl tummaa kaakaojauhetta
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 dl suklaaraemakeisia

Koristeeksi:

  • 2 dl tomusokeria
  • 1-2 rkl limetinmehua

Valmistusohje

1. Vatkaa voi ja fariinisokeri kuohkeaksi. Lisää muna ja sekoita tasaiseksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinan joukkoon nopeasti sekoittaen. Nosta taikina vartiksi jääkaappiin.

2. Kauli taikina noin sentin paksuiseksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Leikkaa levy kolmiopaloiksi. Nosta palat leivinpaperin päälle uunipellille. Painele taikinakolmioiden päälle suklaaraemakeisia.

3. Paista 200-asteisessa uunissa 8–10 minuuttia, kunnes keksit ovat reunoilta kauniin ruskeita. Anna jäähtyä.

4. Sekoita tomusokeri ja limetinmehu kulhossa tasaiseksi. Lisää tarvittaessa mehua, jotta kuorrutus on notkeaa. Valuta keksikuusien päälle ”nauhoiksi”.

Vinkki! Voit valmistaa kuuset nopeasti kaupan pakastealtaan valmiista suklaacookies- tai murotaikinasta. Paista keksit pakkauksen ohjeen mukaan.

X