Suklaa-karkkikeksikuuset
Piparkakut kuuluvat jouluun, mutta kokeilisitko vaihteeksi jotain uutta? Suklaakarkkirakeilla höystetyt suklaakeksikuuset ovat helppo ja herkullinen vaihtoehto.
Ainekset
Suklaa-karkkikeksikuuset:
- 100 g voita
- 1 dl fariinisokeria
- 1 kananmuna
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1/2 dl tummaa kaakaojauhetta
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 dl suklaaraemakeisia
Koristeeksi:
- 2 dl tomusokeria
- 1-2 rkl limetinmehua
Valmistusohje
1. Vatkaa voi ja fariinisokeri kuohkeaksi. Lisää muna ja sekoita tasaiseksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinan joukkoon nopeasti sekoittaen. Nosta taikina vartiksi jääkaappiin.
2. Kauli taikina noin sentin paksuiseksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Leikkaa levy kolmiopaloiksi. Nosta palat leivinpaperin päälle uunipellille. Painele taikinakolmioiden päälle suklaaraemakeisia.
3. Paista 200-asteisessa uunissa 8–10 minuuttia, kunnes keksit ovat reunoilta kauniin ruskeita. Anna jäähtyä.
4. Sekoita tomusokeri ja limetinmehu kulhossa tasaiseksi. Lisää tarvittaessa mehua, jotta kuorrutus on notkeaa. Valuta keksikuusien päälle ”nauhoiksi”.
Vinkki! Voit valmistaa kuuset nopeasti kaupan pakastealtaan valmiista suklaacookies- tai murotaikinasta. Paista keksit pakkauksen ohjeen mukaan.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous