Reseptit

Suklaa-karkkikeksikuuset

6.12.2019 Teksti: Suvi Rüster Kuvat: Kristiina Kurronen

Kaupalliset yhteistyöt

Suosittelemme

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

16

Arvostelu

Kiitos
Piparkakut kuuluvat jouluun, mutta kokeilisitko vaihteeksi jotain uutta? Suklaakarkkirakeilla höystetyt suklaakeksikuuset ovat helppo ja herkullinen vaihtoehto.

Ainekset

Suklaa-karkkikeksikuuset:

100 g voita
1 dl fariinisokeria
1 kananmuna
3 dl vehnäjauhoja
1/2 dl tummaa kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 dl suklaaraemakeisia

Koristeeksi:

2 dl tomusokeria
1-2 rkl limetinmehua

Valmistusohje

1. Vatkaa voi ja fariinisokeri kuohkeaksi. Lisää muna ja sekoita tasaiseksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinan joukkoon nopeasti sekoittaen. Nosta taikina vartiksi jääkaappiin.

2. Kauli taikina noin sentin paksuiseksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Leikkaa levy kolmiopaloiksi. Nosta palat leivinpaperin päälle uunipellille. Painele taikinakolmioiden päälle suklaaraemakeisia.

3. Paista 200-asteisessa uunissa 8–10 minuuttia, kunnes keksit ovat reunoilta kauniin ruskeita. Anna jäähtyä.

4. Sekoita tomusokeri ja limetinmehu kulhossa tasaiseksi. Lisää tarvittaessa mehua, jotta kuorrutus on notkeaa. Valuta keksikuusien päälle ”nauhoiksi”.

Vinkki! Voit valmistaa kuuset nopeasti kaupan pakastealtaan valmiista suklaacookies- tai murotaikinasta. Paista keksit pakkauksen ohjeen mukaan.

Julkaistu aiemmin

anna

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme