Suklaa-kermaliköörijäätelö
Ripottele halutessasi jäätelöannosten pinnalle kuivalla pannulla paahdettuja pinjansiemeniä.
Ainekset
- 4 keltuaista
- 1 dl sokeria
- 2 dl maitoa
- 150 g tummaa suklaata
- 1 dl kermalikööriä
- 3 dl kuohukermaa
Valmistusohje
1. Sekoita keltuaiset ja sokeri keskenään. Mittaa maito kattilaan, paloittele suklaa joukkoon. Kuumenna maito hitaasti kiehuvaksi ja sekoita, kunnes suklaa on sulanut. Nosta seos hetkeksi jäähtymään.
2. Lisää maitosuklaaseos munasokeriseokseen vähitellen samalla sekoittaen. Kaada seos takaisin kattilaan ja kuumenna hitaasti puuhaarukalla sekoitellen, kunnes seos sakenee. Älä kuitenkaan päästä seosta kiehumaan. Lisää kermalikööri ja jäähdytä kiisseli kylmässä vesihauteessa välillä sekoittaen.
3. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi ja lisää seokseen. Kaada massa jäätelökoneeseen ja anna koneen pyöriä noin 20 minuuttia. Siirrä jäätelö pakastimineen jäätymään lopullisesti. Jäätelön voi valmistaa myös ilman konetta. Kaada massa kulhoon ja peitä foliolla. Vatkaa jäätyvää jäätelöä sähkövatkaimella noin puolen tunnin välein, kunnes seos on jähmeää.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous