12.11.2017

Suklaa-kermaliköörijäätelö

Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Paula Kukkonen/Otavamedia

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Ripottele halutessasi jäätelöannosten pinnalle kuivalla pannulla paahdettuja pinjansiemeniä.

Ainekset

4 keltuaista
1 dl sokeria
2 dl maitoa
150 g tummaa suklaata
1 dl kermalikööriä
3 dl kuohukermaa

Valmistusohje

1. Sekoita keltuaiset ja sokeri keskenään. Mit­taa maito kattilaan, paloittele suklaa jouk­koon. Kuumenna maito hitaasti kiehuvaksi ja sekoita, kunnes suklaa on sulanut. Nosta seos hetkeksi jäähtymään.

2. Lisää maito­suklaaseos muna­sokeriseok­seen vähitellen samalla sekoittaen. Kaada seos takaisin kattilaan ja kuumenna hitaasti puuhaarukalla sekoitellen, kunnes seos sake­nee. Älä kuitenkaan päästä seosta kiehu­maan. Lisää kermalikööri ja jäähdytä kiisseli kylmässä vesihauteessa välillä sekoittaen.

3. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi ja lisää seokseen. Kaada massa jäätelökoneeseen ja anna koneen pyöriä noin 20 minuuttia. Siirrä jäätelö pakastimineen jäätymään lopullisesti. Jäätelön voi valmistaa myös ilman konetta. Kaada massa kulhoon ja peitä foliolla. Vatkaa jäätyvää jäätelöä sähkövatkaimella noin puo­len tunnin välein, kunnes seos on jähmeää.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi