suklaa-kinuskia ja jäätelöä
Reseptit

Suklaa-kinuskia ja jäätelöä

Kaupan valmis vaniljajäätelö nousee luksusluokkaan itse tehdyn suklaa-kinuskikastikkeen avulla. Kylmän ja lämpimän yhdistelmä on vastustamaton!
Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Tommi Tuomi/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Suklaa-kinuski:

  • 3 dl kuohukermaa
  • 2 dl sokeria
  • 50 g tummaa suklaata

Lisäksi:

  • 1-1 1/2 l jäätelöä maun mukaan
  • vohvelitötteröitä

Valmistusohje

1. Mittaa kattilaan kerma ja sokeri. Sekoita hyvin. Kiehauta ja keitä hiljaa poreillen noin 15 minuuttia kunnes seos paksunee kinuskimaiseksi.

2. Sammuta liesi ja paloittele joukkoon suklaa. Sekoita kunnes seos on tasaista. Jäähdytä hieman.

3. Lusikoi suklaakinuskia annosmaljoihin ja paloittele päälle jäätelö. Viimeistele vohvelitötteröillä.

VINKKI: Jos teet jäätelöannokset vasta myöhemmin, lämmitä suklaakinuskia varovasti, niin että se muuttuu jälleen juoksevaksi.

X