Reseptit

Suklaa-kinuskikastike

Kaupan hyllyn sijasta jälkiruokakastike onnistuu myös omassa keittiössä. Kokeile alla olevaa reseptiä ihanaan sukaa-kinuskikastikkeeseen, joka kruunaa useat jälkiruoat.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Colourbox.com

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1.5 dl kermaa
  • 75 g voita
  • 1 dl fariinisokeria
  • 75 g tummaa suklaata (70 %)

Valmistusohje

Tummsta suklaasta tehty suklaa-kinuskikastike viimeistelee monet jälkruoat. Kokeile kuuman ja kylmän yhdistelmää tarjoamalla kastike suklaajäädykkeen ja pähkinäkrokantin kanssa. Sopii hienosti vaikkapa joulunajan jälkiruoaksi.

Valmista suklaa-kinuskikastike näin:

Pilko suklaa kulhoon. Keitä kermaa, voita ja fariinisokeria pari minuuttia. Kaada seos suklaan päälle ja sekoita tasaiseksi. Varmimmin ja helpoiten sulatat suklaan mikrossa. Pidä lämpö erittäin alhaisena ja sekoita seosta välillä.

X