Reseptit

Suklaa-maapähkinätäytekeksit

Näissä huikeissa täytekekseissä on sitkeiden pohjien välissä kuohkeaa maapähkinäkreemiä. Jos haluat kekseistä leivosmaiset, lisää niiden pinnalle nokare kermavaahtoa.
Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Mirva Kakko/Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

15

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Suklaakeksit:

  • 300 g taloussuklaata
  • 50 g voita
  • 2 kananmunaa
  • 1 1/2 dl hienoa sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 3/4 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Maapähkinätäyte:

  • 2 dl maapähkinävoita
  • 50 g voita (huoneenlämpöistä)
  • 2 dl tomusokeria
  • 1 dl kuohukermaa
  • ripaus sormisuolaa

Pinnalle:

  • kaakaojauhetta tai rouhittua suklaata
  • (kermavaahtoa)
  • (kultamanteleita)

Valmistusohje

1. Laita uuni kuumenemaan 180-asteiseksi.

2. Paloittele 200 g suklaata mikronkestävään kulhoon. Sulata suklaa mikron puolella teholla välillä sekoitellen. Sulata voi mikron täydellä teholla.

3. Rouhi 100 g suklaata. Vatkaa munat, sokeri ja vaniljasokeri kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja lisää seos munavaahtoon. Lisää sulatettu suklaa ja voi sekä suklaarouhe taikinaan. Anna taikinan seistä 10 minuuttia.

4. Lusikoi taikina 30 keksiksi leivinpaperiarkkien päälle, jätä keksien väliin leviämisvaraa. Kypsennä noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä ritilän päällä.

5. Vatkaa maapähkinävoi ja voi sähkövatkaimella kuohkeaksi. Lisää tomusokeri ja sekoita hyvin. Lisää lopuksi kerma ja vatkaa, kunnes täyte on kuohkeaa ja vaaleaa. Mausta ripauksella sormisuolaa. Levitä tai pursota täyte joka toiselle keksipohjalle. Laita loput keksipohjat kansiksi.

6. Siivilöi keksien pinnalle kaakaojauhetta. Halutessasi voit pursottaa kekseille myös kermavaahtoa ja koristella ne kultamanteleilla.

X