Suklaa-marengit
Marenkivaahdon joukkoon lisätään rouhittua maitosuklaata. Suklaamarengit säilyvät rapeina tiiviissä rasiassa.
Ainekset
- 4 munan valkuaista
- 2 dl tomusokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 100 g rouhittua maitosuklaata
Valmistusohje
Vatkaa valkuaiset kuivassa teräskulhossa vaahdoksi. Lisää sokerit vähitellen samalla vatkaten. Nosta kulho poreilevan kuumaa, mutta ei kiehuvaa vettä sisältävän kattilan päälle. Vatkaa sähkövatkaimella, kunnes marenki alkaa kovettua kulhon reunoilta.
Sekoita rouhittu suklaa marenkiin. Nostele taikina isoiksi nokareiksi leivinpaperille. Kuivata marenkeja 100-asteisessa uunissa, kunnes ne ovat keveitä ja irtoavat helposti paperista. Pane uuninluukun väliin lusikka, jotta se pysyy hieman auki.
Lisää marenkiherkkuja:
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous