Reseptit

Suklaa-marenkitorttu

Makea suklaa-marenkitorttu vie kielen.

Teksti:
Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

12

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

pohja:

  • 100 g margariinia tai voiseosta (rasvaa enintään 60 %)
  • 0.8 dl sokeria
  • 2 keltuaista
  • 1.5 dl vehnäjauhoja
  • 0.5 dl perunajauhoja
  • 1 dl kaurahiutaleita
  • 1 tl leivinjauhetta

täyte:

  • 5 dl maitoa
  • 3 keltuaista
  • 0.3 dl maissi- tai ohratärkkelysjauhoja
  • 0.5 dl kaakaojauhetta
  • 0.5 dl ruokosokeria
  • 1 rkl vaniljasokeria

marenki:

  • 5 valkuaista
  • 1 dl sokeria

Valmistusohje

Vatkaa rasva ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keltuaiset voimakkaasti vatkaten. Sekoita keskenään vehnä- ja perunajauhot, kaurahiutaleet sekä leivinjauhe. Lisää jauhoseos ja sekoita kaikki aineet tasaiseksi taikinaksi.

Levitä taikina voideltuun torttu-tai irtoreunavuokaan. Painele taikinaa myös vuoan reunoille. Pistele pohja haarukalla ja paista sitä 225 asteen uuninlämmössä noin 15 minuuttia.

Pane kaikki täytteen aineet vaniljasokeria lukuun ottamatta pieneen pinnoitettuun kattilaan ja kuumenna ne koko ajan hämmentäen kiehumispisteeseen.

Jatka hämmentämistä, kunnes kiisseli sakenee, mutta älä keitä. Mausta kiisseli vaniljasokerilla ja anna jäähtyä. Sekoita kiisseliä silloin tällöin, ettei pintaan muodostu kuorta.

Kumoa kiisseli esipaistetun pohjan päälle. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen ja jatka vatkaamista, kunnes vaahto on kiiltävää. Levitä vaahto kiisselin päälle.

Paista torttua vielä 5–10 minuuttia tai kunnes pinta on saanut vähän väriä. Tarjoa heti, ettei pohja kostu ja pehmene.

X