Suklaa-mokkatorttu
Espresso ja rouhitut pähkinät antavat mehevyyttä ja makua suklaakakkuun.
Ainekset
- 150 g voita
- 100 g tummaa suklaata
- 2 dl espressoa tai vahvaa kahvia
- 2 dl sokeria
- 2 dl vehnäjauhoja
- 2 rkl kaakaota
- 1 tl leivinjauhetta
- 2 munaa
- 75 g hienonnettuja pekaani- tai hasselpähkinöitä
Kuorrutus
- 100 g tummaa suklaata
- 1 1/2 dl kuohukermaa
Pinnalle
- hienonnettuja pähkinöitä
- kahvipapumakeisia
Valmistusohje
Espresso ja rouhitut pähkinät tekevät suklaakakusta taivaallisen mehevän ja maukkaan.
1. Kuumenna uuni 180-asteiseksi. Peitä noin 22 cm:n kokoisen irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla, voitele reunat. Valmista espresso tai kahvi, anna jäähtyä haaleaksi.
2. Sulata voi, lisää paloiteltu suklaa ja sekoita. Lisää joukkoon kahvi. Pane sokeri, jauhot, kaakao ja leivinjauhe kulhoon. Lisää suklaaseos ja sekoita tasaiseksi. Lisää sekaan munat yksi kerrallaan. Kääntele sekaan hienonnetut pähkinät. Paista kakkua uunin alaosassa noin 35 minuuttia.
3. Rouhi kuorrutussuklaa ja pane rouhe kerman kanssa kattilaan. Sulata miedolla lämmöllä sekoitellen, kunnes suklaa sulaa. Anna jäähtyä paksummaksi. Kaada kuorrute kakun päälle. Lisää pinnalle koristeet.
Katso myös:
Suklaakääretorttu, Ruoka.fi
Suklaa-pähkinätortut, Ruoka.fi
Pyhäpäivän mokkakakku, Kotiliesi.fi
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous