Reseptit

Suklaa-pähkinätortut

Pehmeisiin suklaa-pähkinätorttuihin on käytetty päärynällä maustettua suklaata ja paahdettuja hasselpähkinöitä.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Sampo Korhonen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 200 g tummaa päärynäsuklaata
  • 60 g voita
  • 1 dl sokeria
  • 0.5 dl kermaa
  • 3 munaa
  • 0.5 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 30 g (runsas 1/2 dl) hasselpähkinöitä

Valmistusohje

Valmista suklaa-pähkinätortut näin:

1. Paahda pähkinät kevyesti kuivalla paistinpannulla. Puolita pähkinät.
2. Paloittele suklaa ja voi kattilaan. Lisää sokeri ja kerma. Kuumenna hitaasti koko ajan sekoitellen, kunnes ainekset sulavat.
3. Vatkaa munat, vaniljasokeri ja jauhot sekaisin. Lisää suklaaseos ja sekoita tasaiseksi. Jaa taikina paperisilla vuoilla vuoratun muffinipellin koloihin. Lisää pähkinät päälle ja painele niitä kevyesti taikinan sisään.
4. Paista torttuja 150-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia tai kunnes taikina on juuri ja juuri hyytynyt.
5. Tarjoa lisänä valkosuklaa-limettikastiketta.

X