
Suklaa-punajuurikakku
Kahvipöydän komistus. Punajuurisose tekee suklaakakusta uskomattoman kostean ja syvän värisen. Tee kakkupohja jo edellisenä päivänä ja kuorruta ennen tarjoamista. Kakku säilyy kuorrutettuna jääkaapissa pari kolme päivää.
Punajuurisose tekee suklaakakusta uskomattoman kostean ja syvän värisen. Tee kakkupohja jo edellisenä päivänä ja kuorruta ennen tarjoamista. Kakku säilyy kuorrutettuna jääkaapissa pari kolme päivää.
Ainekset
Suklaa-punajuurikakku
- 300–400 g punajuuria
- 200 g taloussuklaata
- 100 g voita tai margariinia
- 3 munaa
- 1 1/2 dl kidesokeria
- 1 dl fariinisokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 1/2 dl vehnäjauhoja
- 1 dl mantelijauhetta
- 2 tl leivinjauhetta
Kuorrutus
- 150 g taloussuklaata
- 1 1/2 dl tomusokeria
- 125 g smetanaa
koristeeksi
- pähkinöitä
- suklaarouhetta
Valmistusohje
Suklaa-punajuurikakku leivotaan näin helposti:
1. Keitä punajuuret kuorineen. Kuori ja soseuta sauvasekoittimella.
2. Vatkaa munat ja sokerit hyväksi vaahdoksi. Sulata rasva. Pilko sekaan suklaa ja sekoita tasaiseksi.
3. Sekoita kuivat aineet ja lisää munavaahtoon. Lisää lopuksi suklaa-rasvaseos ja punajuurisose. Kääntele tasaiseksi.
4. Peitä irtopohjaisen (24-26 cm) vuoan pohja leivinpaperilla. Voitele vuoan reunat. Kaada taikina vuokaan. Paista kakkua 175-asteessa noin 45 minuuttia. Peitä kakun pinta tarvittaessa leivinpaperilla paistamisen loppupuolella.
5. Sulata suklaa kattilassa miedolla lämmöllä. Vatkaa tomusokeri ja smetana keskenään. Lisää suklaa. Levitä kuorrutus kakun päälle. Koristele suklaa-punajuurikakku halutessasi pähkinöillä ja suklaarouheella.
Saatat pitää myös suklaa-punajuuri-salmiakkikakusta, punajuuri-suklaamuffineista tai gluteenittomista punajuuriletuista.
Katso myös Kotiliesi.fi: Näin syntyvät punajuuribrowniet
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous