Reseptit

Suklaa-punajuurikakku

19.11.2015 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Tommi Tuomi/Otavamedia

Kaupalliset yhteistyöt

Suosittelemme

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

12

Arvostelu

Kiitos
Kahvipöydän komistus. Punajuurisose tekee suklaakakusta uskomattoman kostean ja syvän värisen. Tee kakkupohja jo edellisenä päivänä ja kuorruta ennen tarjoamista. Kakku säilyy kuorrutettuna jääkaapissa pari kolme päivää.

Ainekset

300–400 g punajuuria
200 g taloussuklaata
100 g voita tai margariinia
3 munaa
1 1/2 dl kidesokeria
1 dl fariinisokeria
1 tl vaniljasokeria
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 dl mantelijauhetta
2 tl leivinjauhetta

Kuorrutus

150 g taloussuklaata
1 1/2 dl tomusokeria
125 g smetanaa

koristeeksi

pähkinöitä
suklaarouhetta

Valmistusohje

1. Keitä punajuuret kuorineen. Kuori ja soseuta sauvasekoittimella.

2. Vatkaa munat ja sokerit hyväksi vaahdoksi. Sulata rasva. Pilko sekaan suklaa ja sekoita tasaiseksi.

3. Sekoita kuivat aineet ja lisää munavaahtoon. Lisää lopuksi suklaa-rasvaseos ja punajuurisose. Kääntele tasaiseksi.

4. Peitä irtopohjaisen (24-26 cm) vuoan pohja leivinpaperilla. Voitele vuoan reunat. Kaada taikina vuokaan. Paista kakkua 175-asteessa noin 45 minuuttia. Peitä kakun pinta tarvittaessa leivinpaperilla paistamisen loppupuolella.

5. Sulata suklaa kattilassa miedolla lämmöllä. Vatkaa tomusokeri ja smetana keskenään. Lisää suklaa. Levitä kuorrutus kakun päälle. Koristele halutessasi pähkinöillä ja suklaarouheella.

Katso myös:

Suklaa-punajuuri-salmiakkikakku, Ruoka.fi

Punajuuri-suklaamuffinit, Ruoka.fi

Punajuuribrowniet, Kotiliesi.fi

Julkaistu aiemmin

Web-julkaisu

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme